Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: SVEČANA SJEDNICA Jakšić: Na jedan proaktivan i progresivan način nastavljamo modernizaciju Koprivnice

Dan grada Koprivnice danas je obilježen svečanom sjednicom Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal u dvorani Domoljuba dočekali su brojne uvažene goste, lokalne i nacionalne političare, gospodarstvenike, predstavnike gradskih udruga i javnog gradskog života.

– U proteklih godinu dana puno se toga promijenilo na bolje, i u nama samima i oko nas. Nažalost, i dalje su ostali strah i neizvjesnost koje je donijela COVID pandemija, no zbog velikog respekta prema povijesti našeg grada, ali i zbog velike energije, motiva i ljubavi da još bolje gradimo sadašnjost i budućnost, o toj krizi neću pričati. Ovaj grad je u 665. rođendana prošao razna društvena uređenja, razne države, razne mijene, ratove, zdravstvene i ekonomske krize i nakon svih tih 665 godina postao je jedna uređena i ugodna sredina za život – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.

Istaknuo je pritom moderne vrtiće, razvijeno školstvo i to od osnovnog do fakultetskog, snažno gospodarstvo predvođeno Podravkom, Belupom, Hartmannom i drugima, i razvijenu komunalnu infrastrukturu. Podsjetio je da se ulagalo u sva ta pobrojana područja, ulagalo se u prometnu infrastrukturu i prigradska naselja, činilo se sve da se zadrži visok društveni standard za sve generacije društva.

– Sve ovo pobrojano, a mogli bismo brojati još jako dugo, govori nam koliko su generacije prije nas i naši preci napravili da bismo danas mogli osjećati zahvalnost i ponos prema ovome gradu, ali isto tako i jednu obvezu da na jedan proaktivan i progresivan način nastavimo modernizaciju Koprivnice i da ta Koprivnica ima stalno, snažno lice isključivo okrenuto prema budućnosti. Uvjeren sam, kao i uvijek do sada, da ćemo zajedničkim radom, ali i s puno srca koje kuca za ovaj grad, uspjeti ostvariti sve ono što smo si zacrtali. Najveće hvala svim Koprivničankama i Koprivničancima na velikoj podršci i povjerenju jer nas to puni ponosom i srećom, ali je isto tako jedna odgovornost i obaveza da još bolje i još energičnije radimo za naš grad, radimo za našu Koprivnicu – zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal zahvalio je vijećnicima na svemu onome što čine za Koprivnicu.

Snimio Valentino Štefanek.

– Hvala svim mojim kolegicama i kolegama u Gradskom vijeću na naporima koje poduzimaju. Naše odluke često imaju stratešku dimenziju, no u zajedničkom djelovanju s izvršnom vlasti vodi nas prije svega budućnost naše Koprivnice. Ovdje prvenstveno mislim na našu djecu i unučad, na generacije koje dolaze i na to kako im osigurati uvjete za obrazovanje, posao i dobro obiteljsko okruženje. Bez rezerve mogu utvrditi da se u vijeću svi vode samo jednim interesom – javnim interesom – kazao je Pal.

Zahvalio je i svim onim poznatim, ali i manje poznatim Koprivničancima koji su postavili čvrste temelje našeg grada te braniteljima zbog kojih danas imamo slobodu. Pohvalio je i procese koji se odvijaju u najvećoj koprivničkoj kompaniji.

– Usađuju nam nadu kako će Podravka biti ono što je bila uvijek – najsnažniji pokretač svakog oblika života u gradu s podsjećanjem na činjenicu da su takvu Podravku stvorili koprivnički i podravski radnici, seljaci te stručnjaci koji su došli iz drugih krajeva i postali naši dragi sugrađani. Zdrav i suradnički odnos Grada i Podravke, sinonima za Koprivnicu, osnovni je preduvjet uspjeha našeg grada – naglasio je Pal.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuo je da Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija žive u jednom suživotu.

Snimio Valentino Štefanek.

– Rekao bih da smo u svojevrsnom braku. Funkcionalnost je zapravo preduvjet za uspjeh. U svakom braku želja je imati djecu, a mi ju imamo, neka su već odrasla kao što je naša gimnazija, neka su nešto manja, poput naše bolnice, neka se upravo rađaju, poput Centra kompetentnosti, a u planu su nam i neka nova djeca, primjerice učenički dom – slikovit je bio Koren koji je napomenuo da je Koprivnica lokomotiva ove županije i to treba respektirati.

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac te saborski zastupnik Darko Sobota, a najzaslužnijim Koprivničankama i Koprivničancima dodijeljene su javne nagrade i priznanja. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi Folklornog ansambla Koprivnica.

Dodajmo i da su među uvaženim gostima bili i prva žena Podravke Martina Dalić, načelnici općina, bivši gradonačelnik Zvonimir Mršić, direktor Slaven Belupa Aleksandar Aleksovski i mnogi drugi.

Tekst pripremile Adela Zember i Sonja Barčanec.

zatvori