Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Slaven Belupo u napetom derbiju začelja bolji od Hrvatskog dragovoljca

Slaven Belupo pobijedio je na gostovanju u Zagrebu kod Hrvatskog dragovoljca u sklopu 16. kola Hrvatski telekom Prve lige, utakmica je završila rezultatom 1:2.

Pogotke su postigli Bosec u trećoj i Krstanović u 10. minuti.

Trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Bogojevića, Grgića i Kvržića, a nakon dužeg vremena, od utakmice s Lokomotivom u Zagrebu 2.10, ponovno je u sastavu bio Tomislav Božić.

Slaven je u potpunosti izdominirao domaćina u prvih 45 minuta, a susret je otvorio na najbolji mogući način i već u 10. minuti vodio s 2:0, kažu iz kluba. U trećoj minuti odlično su kombinirali Glavčić i Bosec na desnoj strani, a onda je Bosec s lijevom nogom pogodio drugi kut vratara Šubarića za 1:0. Sedam minuta kasnije Krstanović je realizirao jedanaesterac koji je izborio Zvonarek za 2:0. Glavčić, Laušić, Soldo i van Bruggen opasno su prijetili, a pravo je čudo kako Zvonarek nije uspio iz blizine zatresti mrežu Hrvatskog dragovoljca.

U drugom poluvremenu gledali smo veliku borbu, a domaćin je preko Majstorovića u 72. minuti smanjio rezultat na 1:2. Desni bek gostiju realizirao je jedanaesterac. Do kraja utakmice Lukić je dobio crveni karton zbog udaranja Slavenog igrača u glavu, a rezultat se nije mijenjao te je Slaven osvojio bitna tri boda.

U idućem kolu Slaven Belupo će u Koprivnici ugostiti Rijeku. Utakmica će se igrati u subotu s početkom u 17:05.

Podsjetimo, u prvoj ovosezonskoj međusobnoj utakmici Hrvatski dragovoljac u Koprivnici je bio bolji s 1:0.


19. studenog 2021. – 16. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Zagreb, Kranjčevićeva

NK Hrvatski dragovoljac – NK Slaven Belupo 1:2 (0:2)

NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić – Ćosić, Lukić, Bagadur – Franić (od 46. Petrović), Mioč, Roca, Mamić – Majstorović, Viduka, Perić (od 46. Štrkalj). Trener: Davor Mladina.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bosec, van Bruggen, Božić, Soldo – Marina, Caimacov – Glavčić, Laušić (od 56. Laušić), Zvonarek (od 90. Goda) – Krstanović (od 90. Zapata) Trener: Zoran Zekić.

Suci: Mario Zebec (Cestca), Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Osijek), Zdenko Lovrić (Đakovo)

VAR: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), AVAR: Borut Križarić (Čakovec)

Strijelci: 0:1 Bosec 3′, 0:2 Krstanović 10′, 1:2 Majstorović 72′

Žuti karton: Franić 9′, Lukić 66′ (Hrvatski dragovoljac); Caimacov 37′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Hrvatski dragovoljac); (Slaven Belupo)

zatvori