Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo na Apašu izgubio od Gorice

Nogometaši Slaven Belupa u 15. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz od Gorice.

Na koprivničkom gradskom stadionu Ivan Kušek–Apaš rezultat je bio 1:2, a jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Laušić.

Iz kluba poručuju da je trener Zoran Zekić u odnosu na pobjedu protiv Hajduka napravio dvije promjene u sastavu. Umjesto Zirduma i Glavčića, od prve su minute zaigrali Utin i Zvonarek.

– Utakmica je počela malom svečanošću. Trećem najboljem strijelcu u povijesti najvišeg ranga hrvatskog nogometa Ivanu Krstanoviću direktor Slaven Belupa Aleksandar Aleksovski uručio je prigodni poklon za 300. nastup u HNL – dodaju.

Napominju da se u prvih 20 minuta uglavnom igralo na sredini terena.

– Ni Slaven Belupo, ni Gorica nisu uspjeli opasnije ugroziti vratare, a onda je Laušić u 24. minuti tukao iznad grede s 15-ak metara. Odgovorili su gosti preko Delfija, no napadač gostiju nije bio precizan iz blizine. U 40. minuti Krstanović je okušao svoj udarac iz daljine, ali je njegov udarac obranio Kotarski. Četiri minute kasnije 1:0. Laušić se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju i pogodio mrežu za vodstvo naše momčadi. Gosti su izjednačili minutu kasnije preko Kalika koji je zabio za 1:1 – objašnjavaju.

Ističu da je Laušić ponovno blizu gola bio u 59. minuti kada je Kotarski obranio njegov snažan udarac s 10-ak metara.

– Nekoliko trenutaka kasnije pokušaj Krstanovića otišao je pokraj vratnice. Kaznila je to Gorica u 62. minuti i povela s 1:2. Strijelac je bio ponovno Kalik. Desetak minuta kasnije Hadžićev udarac glavom zaustavila je greda. Kotarski je u 79. minuti obranio odličan udarac Bogojevića iskosa s desne strane. U završnici susreta opasno su prijetili Monjac i Utin, no rezultat se nije mijenjao. U posljednjoj minuti udarac Zirduma otišao je blizu pokraj vratnice te je Gorica odnijela sva tri boda iz Koprivnice – zaključuju.

Slaven Belupu i ostalim prvoligašima sada slijedi reprezentativna stanaka nakon koje će snage odmjeriti s Hrvatskim dragovoljcem u Zagrebu.


5. studenog 2021. – 15. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – NK Gorica 1:2 (1:1)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bogojević, van Bruggen, Soldo, Utin – Marina (od 73. Hadžić)– Caimacov (od 60. Monjac), Zvonarek (od 87. Zirdum), Laušić (od 73. Mlinarić) – Krstanović, Zapata (od 60. Kocijan). Trener: Zoran Zekić.

NK GORICA: Kotarski – Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec, Sarić(od 25. Pršir) – Fruk (od 85. Janković), Kalik (od 85. Dvorneković), Delfi (od 77. Stojanovski) – Dieye (od 77. Mitrović). Trener: Krunoslav Rendulić.

Suci: Dario Kulušić (Šibenik), Alen Jakšić (Solin), Vice Vidović (Solin) i Jakov Titlić (Potravlje).

VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR; Robi Kezele (Rijeka).

Strijelci: 1:0 Laušić 44′, 1:1 Kalik 45′, 1:2 Kalik 62′

Žuti karton: Zvonarek 15′; Laušić 17′ (Slaven Belupo); Pršir 41′, Doka 58′, Jovičić 76′, Kalik 82′(Gorica)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Gorica)

zatvori