Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Podravkašice slavile na gostovanju u Splitu, počinju pripreme za dolazak ruskog Rostov Dona

Rukometašice Podravka Vegete jučer su slavile na gostovanju u Splitu u sklopu zaostalog sedmog kola Prve hrvatske rukometne lige. Rezultat je na kraju utakmice bio 23:33.

Iako je ovo bila druga utakmica u dva dana za koprivničke rukometašice, čvrsto su ušle u dvoboj i već nakon 10 minuta imale prednost od četiri pogotka.

– Bile su raspoložene Koprivničanke i napravile pravu malu golijadu, a do najveće prednosti u prvom dijelu dolaze u 22. minuti pogotkom Strugar za rezultat 7:17. Igrale su odabranice Gorana Mrđena odličnu obranu, a i podigle realizaciju. Ponovno je vjetar u leđa ekipi davala i raspoložena Tucaković – poručili su iz kluba i dodali da su i u drugom poluvremenu rukometašice kontrolirale situaciju na terenu i na kraju slavile s 10 pogodaka prednosti.

– Bio je to kvalitetan pristup od početka do kraja na čemu čestitam curama. Kontrolirali smo rezultat svih 60 minuta susreta, a dvije minute prije kraja ponovno nam se dogodila povreda i to Korine Karlovčan – rekao je trener Goran Mrđen i dodao da se cure već moraju pripremati za subotnju utakmicu kada u Koprivnicu dolazi ruski Rostov Don u novom kolu Lige prvakinja.

– Čestitam curama na pobjedi i nova dva boda. Nažalost, desile su nam se neke ozljede, ali nadamo se da će sve biti u redu. Zadovoljna sam svojom minutažom, dala sam sve od sebe i zahvaljujući curama upisala lijep broj obrana – rekla je vratarka Antonia Tucaković.

Dodajmo da je najraspoloženija jučer bila Bianca Maria Bazaliu s ukupno sedam postignutih pogodaka, dok su po četiri dodale Stelmakh i Karlovčan.

zatvori