Uvjerljivu pobjedu upisale su igračice Podravka Vegete na jučerašnjem gostovanju u Dugom Selu u ogledu devetog kola Prve HRL za žene.

Iz kluba su poručili da su Koprivničanke slavile rezultatom 35:22.

– Nije sve izgledalo savršeno u našim redovima, posebno u prvom poluvremenu, ali pokazale su Podravkašice svoje pravo lice u drugom dijelu i na kraju pravom malom golijadom zasluženo slavile 22:35 – istaknuli su u klubu.

Najviše pogodaka u Podravkinim redovima postigla je Kalaus, ukupno sedam, a odličan dan imala su i krila – Mugoša koja je zabila šest te Turk s pet realiziranih pogodaka.

– Vrijedi pohvaliti i vratarku Dumansku koja je upisala 16 obrana, od toga su četiri bila sedmerca. Mrlja na jučerašnjem ogledu ostat će zbog nove ozljede u našim redovima. Radi se o Dizyiana Ilyini, a pretpostavka je kako se radi o ozbiljnijoj ozljedi koljena no potvrdu ćemo dobiti nakon današnje pretrage. Nova pobjeda i nova dva boda znače da je ekipa u ovom tjednu iza sebe ostavila tri utakmice i dva gostovanja. Slijede novi europski izazovi, ali i izazovi u domaćem prvenstvu. Već sljedeći tjedan ekipa ide na put prema Pločama, a na rasporedu su gostovanja s Dalmatinkom i Pločama, dok 13. studenog u goste stiže ruski Rostov Don – zaključili su u klubu.


Dugo Selo – Podravka Vegeta 22:35

Dugo Selo: Budić(1), Novosel(14); Čalušić 2, Vuković, Golub, Jakešević 3, Vurnek 1, Žerdin, Bebek 6,Blažek 4, Galić 4, Svetec 1, Grgošević, Oršulić 1. Trener:Nenad Plašić.

Podravka Vegeta: Tucaković, Dumanska(16); Turk 5, Kalaus 7, Karlovčan 2, Popović, Strugar 2, Milošević 1, Milosavljević 4, Mugoša 6, Franušić 2, Šenvald 4, Ilyna, Milić 1, Stelmakh 1, Bazaliu. Trener: Goran Mrđen.