Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Mrđen uoči Rostova: Prava utakmica bila bi nam melem na ranu

Podravka Vegeta u sklopu sedmog kola DELO Lige prvakinja u subotu s početkom u 18 sati u dvorani Josip Samaržija Bepo dočekuje Rostov Don.

Trener Goran Mrđen na današnjoj je konferenciji za medije istaknuo da u posljednja dva tjedna bilježe 4.000 kilometara puta i pet utakmica.

– I prije je bilo tako, po 12 do 13 utakmica, subota i srijeda, ali ovisi kako te pogodi raspored. Nekad između dvije europske utakmice igraš u Dalmaciji, nekad u Zelini, a sigurno da to utječe na stanje ekipe. Danas poslijepodne zbrojit ćemo se na treningu. Ono zašto smo bili u Dalmaciji je riješeno, prva utakmica je bila malo teža, ali je valjda tako trebalo biti da se vratimo i nadam se da smo vratili samopouzdanje – rekao je Mrđen.

Kada je riječ o gostujućim protivnicama, trener naglašava kako bi volio da imaju još koji dan više prije utakmice.

– Danas gledamo snimku, poslagujemo se i imat ćemo otprilike tri treninga do Rostova. Sigurno da bi nam jedna prava utakmica bila melem na ranu, moramo biti konkurentni, ne samo 22 minute nego barem 52. Vratarka im je odlična, a Zaadi je ta koja drži ritam igre i vodi igru, Sen su premjestili s lijevog na desnog vanjskog, a bila je pivotmen. Kad se osvoji lopta Managarova i Kuznetsova su top, ali pokazuju da se s njima može igrati. Moramo odigrati onaj dio obrane od onog trenutka kad više nemamo loptu – objasnio je.

Dodao je će zasad Dejana Milosavljević igrati, dok za Ilynu slijedi operacija, za Karlovčan i Šenvald će se vidjeti no zna se kako Lea Franušić ima tešku distorziju skočnog zgloba.

Larissa Kalaus složila se s trenerom da je naporno razdoblje iza ekipe, ali moraju se fokusirati na ono što dolazi u subotu.

– Dosta naporni tjedni su iza nas, puno je tu bilo utakmica, a i ozljeda u nekom kratkom periodu. Jedino što možemo biti sretni je da smo u hrvatskom prvenstvu odigrale kako jesmo i donijele u Koprivnicu maksimalan broj bodova iz Dalmacije. Sad se okrećemo Rostovu i idemo popraviti dojam koji je ostao nakon posljednjeg kola Lige prvakinja – rekla je Kalaus.

Dejana Milosavljević razmišlja pozitivno i vjeruje da je težak period iza njih.

– Nadamo se najboljem, sigurno je da ćemo dat sve od sebe. I dalje radimo na tome da podignemo našu igru na razinu više iako imamo smanjen broj igračica. Imamo dobru atmosferu, skupit ćemo glave, moramo biti zajedno i dati sve od sebe pa što bude bude – zaključila je Milosavljević.

Spomenimo da se ulaznice za utakmicu mogu podići od četvrtka od 15 sati u Caffe baru Laganini te u Pivnici, a dostupne će biti i u petak od 12 do 15 sati u klupskim prostorijama. Ulaz u dvoranu bit će ponovno kroz glavni ulaz u gimnaziju, uz valjanu COVID potvrdu te osobni identifikacijski dokument.

zatvori