Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Članovi Udruge UHBLPTSP-a KKŽ “Sveti Nikola” sudjelovali su u koloni sjećanja u Vukovaru

Članovi Udruge UHBLPTSP-a KKŽ “Sveti Nikola” sudjelovali su u koloni sjećanja u Vukovaru.

– Bili smo s našim suborcima i herojem obrane Vukovara Radovanom Ilišinom koji živi u Koprivnici, a bili smo gosti ratnog zapovjednika Zdenka Novaka. Obišli smo ratnu bolnicu i položaje koje su branili do 18. studenog 1991. godine gdje su nam iz prve ruke objasnili sve teške trenutke herojske obrane Vukovara – poručili su iz udruge.

Dodali su da su povodom 30. godišnjice od početka Domovinskog rata sudjelovali u obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana koprivničkih branitelja, a posebnu su počast odali legendarnom ratnom zapovjedniku Zvonku Panduriću – Stricu.

– Ove godine potpuno smo obnovili Veteranski terapijski centar “Zvonko Pandurić – Stric”, sanirali štetu od poplave, obnovili krovište novim crijepom i limom, u potpunosti opremili prostor s novom kuhinjom, frižiderom, peći te smo uveli vodu u objekt pa sada imamo odlične uvjete za zdravstvenu rehabilitaciju i druženja s članovima ostalih udruga – objasnili su.

Napominju da su obilježili i 10 godišnjicu projekta “Branitelj za branitelja”, a riječ je o projektu prevencije suicida radnom terapijom d dr. Vladimirom Grudenom.

– Dr. Gruden bio je naš terapeut i urednik projekta tako da sada imamo uvjete za sportska druženja u prirodi, za igranje pikada, viseće kuglane, bele, šaha, stolnog tenisa, za streljaštvo i ribolov, odnosno za najbolji oblik liječenja i prevencije suicida u prirodi za sve veterane Domovinskog rata iz cijele Hrvatske – zaključuju.

Izvor: UHBLPTSP KKŽ “Sveti Nikola”
Izvor: UHBLPTSP KKŽ “Sveti Nikola”
Izvor: UHBLPTSP KKŽ “Sveti Nikola”
Izvor: UHBLPTSP KKŽ “Sveti Nikola”
zatvori