Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Čelnici jedinica lokalne i područne samouprave osposobljeni su za poslove civilne zaštite

Osposobljavanje novoimenovanih čelnika jedinica lokalne i područne samouprave za poslove civilne zaštite održano je danas u prostorijama Koprivničko-križevačke županije.

Na osposobljavanju su sudjelovali novoizabrani čelnici s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Prije početka osposobljavanja okupljenima se obratio Darko Koren, koprivničko-križevački župan, naglasivši kako mu je izuzetno drago vidjeti brojna nova lica.

– Nažalost, živimo u vremenu kada je ova komponenta izrazito bitna u upravljanju našim jedinicama lokalne i regionalne samouprave te smatram da je današnji susret jedna velika pomoć bez obzira na formalnost koju svatko od nas mora provesti u svojem poslu dobivanjem određenog certifikata. Samo dobivanje certifikata nije smisao, već je smisao nešto naučiti. Svima želim da upijete ona znanja i informacije koje su vam potrebne u vašem poslu iako već sad u dosadašnjem vremenu provedenom na funkcijama i sami ste saznali i naučili puno toga. Današnje osposobljavanje bit će vam samo jedan dodatak svemu tome – kazao je župan.

Njegov zamjenik i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, Ratimir Ljubić, zahvalio je svim načelnicima na dosadašnjoj suradnji.

– U nekoliko mjeseci bez završenog osposobljavanja pokazali ste veliki interes za civilnu zaštitu i dobru suradnju. Molim vas da dajete i dalje podršku načelnicima stožera jer bez vas na terenu mi ne možemo provesti sve mjere. Nadam se da ćemo i dalje tako dobro surađivati, a nakon ove edukacije uvjeren sam da će vam biti svima puno lakše – naglasio je Ljubić.

Dodajmo da nakon osposobljavanja čelnika jedinica lokalne i područne samouprave, do kraja lipnja iduće godine obavit će se osposobljavanje članova stožera civilne zaštite koji su se dužni osposobiti za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od godine dana od imenovanja.

zatvori