Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Četiri Podravkašice na popisu za Svjetsko prvenstvo

Tri rukometašice Podravka Vegete na skraćenom su popisu Nenada Šoštarića, izbornika hrvatske ženske seniorske rukometne reprezentacije, za završne pripreme za Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin Španjolska, a igra se od 1. do 19. prosinca 2021. godine.

Iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta poručili su da je riječ o Ani Turk, Larissi Kalaus te Dejani Milosavljević, a uz njih se Korina Karlovčan našla na pričuvnom popisu.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 22. studenog u 10 sati ispred Doma sportova te će nakon testiranja produžiti do Poreča gdje će obaviti završne priprema za veliko natjecanje.

– Premda je reprezentaciji jako malo vremena za trening na raspolaganju, dogovorene su i dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Prva će biti zatvorenog tipa 25. studenog, a druga u Žatiki, dva dana poslije uz izravni prijenos na RTL Televiziji. Hrvatska će put Španjolske otputovati 30. studenog – istaknuli su u klubu.

Podsjetimo, Hrvatska ženska rukometna reprezentacije vraća se na Svjetsko prvenstvo nakon 10 godina stanke, a najveći uspjeh reprezentacija je ostvarila 1997. godine kada je bila šesta.

– Ždrijeb Prvenstva u Španjolskoj, smjestio je našu izabranu vrstu u skupinu G, zajedno s Brazilom, Paragvajem i Japanom. Tim redoslijedom će Hrvatska i igrati svoje susrete i to u gradu Castellonu. Tri najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prolaze dalje – zaključili su.

zatvori