Ilustracija / Izvor: HRS
Tri rukometašice Podravka Vegete na skraćenom su popisu Nenada Šoštarića, izbornika hrvatske ženske seniorske rukometne reprezentacije, za završne pripreme za Svjetsko prvenstvo kojem je domaćin Španjolska, a igra se od 1. do 19. prosinca 2021. godine.

Iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta poručili su da je riječ o Ani Turk, Larissi Kalaus te Dejani Milosavljević, a uz njih se Korina Karlovčan našla na pričuvnom popisu.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 22. studenog u 10 sati ispred Doma sportova te će nakon testiranja produžiti do Poreča gdje će obaviti završne priprema za veliko natjecanje.

– Premda je reprezentaciji jako malo vremena za trening na raspolaganju, dogovorene su i dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Prva će biti zatvorenog tipa 25. studenog, a druga u Žatiki, dva dana poslije uz izravni prijenos na RTL Televiziji. Hrvatska će put Španjolske otputovati 30. studenog – istaknuli su u klubu.

Podsjetimo, Hrvatska ženska rukometna reprezentacije vraća se na Svjetsko prvenstvo nakon 10 godina stanke, a najveći uspjeh reprezentacija je ostvarila 1997. godine kada je bila šesta.

– Ždrijeb Prvenstva u Španjolskoj, smjestio je našu izabranu vrstu u skupinu G, zajedno s Brazilom, Paragvajem i Japanom. Tim redoslijedom će Hrvatska i igrati svoje susrete i to u gradu Castellonu. Tri najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prolaze dalje – zaključili su.