Utorak, 23. travnja 2024.

Ante Radonić u knjižnici će otkriti što je sve novo u svemiru i svemirskoj tehnologiji

Ante Radonić, voditelj zagrebačkog planetarija, vrhunski poznavatelj astronomije i astronautike te popularizator znanost, ponovno gostuje u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Njegovo predavanje “Svemirski letovi danas i sutra” održat će se u četvrtak, 25. studenog, u 18:30 u prostorima Stručno-znanstvenog odjela.

Ante će nas upoznati s najnovijim dostignućima u svemirskoj tehnologiji, a ima ih dosta: od novih raketa-nosača preko letjelica s ljudskom posadom do planova za nove svemirske postaje. Kada možemo očekivati povratak ljudi na Mjesec i prvu misiju na Mars? Zašto je Rusija raznijela svoj satelit u orbiti i koliko je to opasno za druge satelite, uključujući i svemirske postaje? Što razvoj privatnih raketa i svemirskih brodova znači za budućnost čovjeka u svemiru? U konačnici, zašto uopće ići u svemir i što tamo ima za nas – najavljuju iz knjižnice.

Uz knjižnicu, gostovanje organizira i Astronomsko društvo Koprivnica. Važno je napomenuti da je za ulazak u prostore knjižnice obavezno posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na [email protected] ili telefonom na 048/622-363 (108).

zatvori