Petak, 19. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] Podravac i Radnik igraju kod kuće, Koprivnica odlazi na daleko gostovanje

Trećeligaši sa sjevera odigrali su cijeli prvi krug utakmica od 11 kola te će od ovoga vikenda započeti novi.

Ovotjedno 12. kolo donijet će ponovne susrete klubova iz prvog kola sa zamijenjenim domaćinstvima. Krajem kolovoza u odgođenom prvom kolu zbog situacije Papuk Koprivnica je na Apašu ugostila Orahovčane.

Furiozna utakmica Čikovićevih trupa i pet komada bili su varka za dalje. Nakon te utakmice, Papuk je bio neporažen sedam kola za redom. Sada imaju devet bodova više od Zelenih i zauzimaju šesto mjesto. Valja napomenuti da će Koprivnica na put oslabljena. Neće biti Jambrušića, Lovkovića i Radotovića, a nekoliko je igrača pod znakom upitnika. Kada se sve zbroji i bod će biti velik ako ga Koprivničanci izbore na obroncima Papuka.

Virovski Podravac u prošlom je kolu slavio veliku pobjedu kod kuće protiv Rudara. Tri komada za devet osvojenih ligaških bodova i desetu poziciju. Sada Podravac puše za vratom Koprivničancima i Ludbrežanima. U ovome kolu nogometaši Podravca dočekuju Bjelovarčane. Sigurno će im se željeti “osvetiti” za težak poraz od 7:0 u prvom kolu. Spomenimo kako Virovci nisu poraženi već četiri kola u nizu.

Križevčani su vodeća momčad prvenstva te će željeti podebljati svoj bodovni učinak kod kuće protiv Rudara iz Murskog Središća. U prošlom su se kolu lako obračunali s Koprivnicom i slavili s 3:0. Imaju pet pobjeda za redom i sve osim šeste protiv pretposljednjih Međimuraca bilo bi veliko iznenađenje. Purgeri u svojim redovima imaju i prvog strijelca prvenstva Marka Nikolića. 11 kola i isto toliko golova njegov je učinak.

Polet će kod kuće dočekati ludbrešku Podravinu. Domaćini su veliki favoriti jer Plave bluze za pobjedu ne znaju već sedam kola. Niti brojčano stanje ne ide im u prilog. Kartoniran je Šmrček, a ozlijeđeni Tkalčić, Dumbović i Vuić. Znak upitnik je pak nad imenom najiskusnijeg Golubara.

Veliki favorit kod kuće je ovog je kola i Međimurje. Čakovčani nakon pobjede protiv Ludbrežana dočekuju Viroviticu koja ima samo jedan bod i zacementirana je na posljednjoj poziciji. Treća Ždralovska Mladost kod kuće na igralištu Brdo dočekuje pak sedmoplasirani Varteks.

Sve utakmice igraju se u subotu od 13:30.


Raspored 12. kola Treće HNL Sjever: 

Polet (SMNM) – Podravina
Međimurje – Virovitica
Papuk – Koprivnica
Rudar – Radnik – Križevci
Podravac – Bjelovar
Mladost Ždralovi – Varteks

zatvori