Utorak, 16. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] Koprivnica na teškom ispitu kod vodećeg Poleta, u Križevcima županijski derbi

Sjeverni trećeligaši dogurali su do posljednjeg jesenskog kola.

Na vrhu je situacija vrlo napeta, prva četiri kluba (Polet, Radnik, Mladost, Međimurje) stisnuli su se u samo četiri boda. Najveće šanse za titulu jesenskog prvaka imaju Poletovci koji imaju dva boda prednosti nad Radnikom i domaću utakmicu protiv Koprivnice.

Zeleni nisu pobijedili već šest kola, muku muče s ozljedama i jedva čekaju kraj jesenskog dijela sezone kako bi dočekali zimski prijelazni rok i “zbrojili redove”. Za ovu utakmicu ne mogu računati na Martinčića i Brckovića koji su kartonirani te ozljeđene Jambrušića, Radotovića i Lovkovića, dok su još neki igrači pod znakom upitnika.

Županijski derbi igrat će se u Križevcima gdje Radnik dočekuje Podravac iz Virja. Domaćini su niz od šest pobjeda prekinuli gostujućim porazom u Bjelovaru (3:1), a poraženi su i Virovci kod kuće od Ždralovske Mladosti s tijesnih 1:0. Sigurno nas očekuje zanimljiv susret u kojem Podravac neće doći s bijelom zastavom. Glavno je pitanje kako će se mlada i neiskusna obrana Virovaca nositi sa najboljim strijelcem lige Markom Nikolićem, koji na kontu ima 13 pogodaka. Križevčanima će nedostajati Srpak, gostima napadač Kranclbinder i jesensko pojačanje Vini Muniz. Sva trojica odrađuju tri žuta kartona.

Papuk će u Orahovici dočekati Bjelovar koji je na tablici jedan bod ispred njih. Pobjedom bi ih Orahovčani preskočili i dokopali se petog mjesta. Ždralovska Mladost će kod kuće dočekati “desetkovanu” Podravinu. Nekolicina igrača Plavih bluza tek u četvrtak izlazi iz samoizolacije pa je pitanje u kakvom će biti stanju. Na papiru, lak zadatak za razigrane Crvene s Brda.

Varteks će nakon odgođene utakmice s Podravinom i slobodnog vikenda kod kuće na Slobodi u Varaždinu dočekati Viroviticu. Bumbari su veliki favorit s obzirom na to da je Virovitica posljednja momčad prvenstva s tek jednim osvojenim bodom.

Međimurski derbi u Čakovcu će igrati Međimurje i Rudar. Crveno-crni su veliki favoriti nad dečkima iz Murskog Središća. Na tablici je čak devetnaest bodova razlike te bi sve osim pobjede domaćih bilo veliko iznenađenje i podvig Rudara.

Sve utakmice igraju se u subotu od 13 sati i 30 minuta.


Raspored 14. kola 3. HNL Sjever:

zatvori