Četvrtak, 25. travnja 2024.

ZNAČAJNO PRIZNANJE Koprivničke učiteljice i profesorice među najuspješnijima u državi

Koprivničke učiteljice i profesorice nagrađene su za svoj rad.

Kako poručuju iz Gradske uprave, riječ je o nagradi Ministarstva znanosti i obrazovanja koja se dodjeljuje najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima.

Među 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u protekloj školskoj godini tako su se iz Osnovne škole Đuro Ester našle Snježana Mihočka, učiteljica informatike, Tomislava Kraljić, učiteljica francuskog i engleskog jezika i Mirna Kovačić, učiteljica geografije i povijesti.

– Najbolje su i profesorice Marija Gabelica, profesorica povijesti u Srednjoj školi Koprivnica, i Marina Njerš, profesorica matematike u Gimnaziji Fran Galović – nastavljaju.

Spomenimo da se najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada, a kategorije uključuju mentorstvo učenicima na državnim natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije na državnoj i međunarodnoj razini, rad u stručnim vijećima, udrugama i slično, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Dodajmo da se dodjela s obzirom na epidemiološku situaciju održala u online obliku, a nagrađenima se obratio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs čestitavši im na trudu, upornosti, angažiranosti i profesionalnosti u radu s učenicima.

zatvori