Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zekić uoči Osijeka: Potreban nam je pozitivan rezultat da sami sebe uvjerimo da vrijedimo

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 12. kola HT Prve lige na Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Osijek.

Kako su poručili iz koprivničkog kluba, bit će to specifična utakmica za trenera NK Slaven Belupa Zorana Zekića, inače bivšeg trenera Osijeka i rođenog Osječanina.

– Prelijepe četiri godine proveo sam na klupi Osijeka, no na sutrašnju utakmicu gledam čisto profesionalno, i dušom i tijelom. Nama je situacija takva kakva je, moramo dati sve od sebe, biti koncentrirani, pokazati određenu kvalitetu i želju. Dolazi nam Osijek, no to nam ne smije biti nikakav alibi. Moramo tražiti samo motiv u ovoj našoj situaciji – rekao je.

Slavenaši su reprezentativnu stanku iskoristili za dodatno uigravanje.

– U ova dva tjedna dobro se radilo. Ono što smo zamislili što se tiče kondicije, tehnike i taktike smo i odradili. Nismo išli previše u širinu. Tražili smo od igrača automatizme što se tiče obrambenog i napadačkog dijela i nadam se da su oni to i prihvatili te da ćemo uspjeti to pokazati sutra na terenu – naglasio je Zekić.

Što se tiče sutrašnjeg sastava Zekić nije puno otkrio. No, treba spomenuti da ne može računati na Božića, Marinu i Parackog te Hlevnjaka koji se ozlijedio.

– Mi smo momčad koja nema standardiziran sastav. Ne zato jer ja to ne želim već je to tako zbog kartona i ozljeda te do nekih igrača s kojima nisam zadovoljan. Ovo još uvijek ne izgleda onako kako bih ja želio, ni rezultatski ni prezentacijom. Potreban nam je jedan pozitivan rezultat da sami sebe uvjerimo da vrijedimo više od onog što pokazuje tablica i općenito stanje naše momčadi – kazao je.

Iako trenutni rezultati nisu na željenoj razini, optimizma ne nedostaje, naglasio je Zekić.

– Kakva god je trenutna situacija, razmišljamo o pobjedi. Iako je situacija kakva je, moramo razmišljati da se u školu ne ide da se nešto nauči nego da se dobiju dobre ocjene, da se dobiju stipendije i upišu bolji fakulteti. Dosta mi je dobrih učenika, želim rezultate – zaključio je Zekić.

Utakmica će se igrati s početkom u 15 sati.

zatvori