Petak, 19. travnja 2024.

VIKEND REKORDERI Jedan naseljem jurio 141 kilometar na sat, drugi mrtav pijan sjeo za volan

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog vikenda zabilježili su pet prometnih nesreća i sankcionirali 173 prometna prekršaja.

Iz policije poručuju kako je zabilježena jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i četiri s materijalnom štetom. Najčešći uzrok prometnih nesreća bila je brzina neprimjerena uvjetima.

>> FOTO: POZNATI DETALJI Stradala 20-godišnja suvozačica, za volanom BMW-a bio 22-godišnjak

Od 173 sankcionirana prometna prekršaja, njih 67 vezano je uz prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dodaju.

Po pitanju najveće brzine kretanja, ona je utvrđena u petak u 21:28 u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj nedaleko Koprivnice gdje je 20-godišnjak upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 141 kilometar na sat, iako je u spomenutoj ulici ona ograničena na 80.

– Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju u 23:15 u Gornjoj ulici u Novigradu Podravskom nedaleko Koprivnice kod 42-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,44 promila vozio osobni automobil – ističu u policiji.

Spominju i 30-godišnjaka koji je u nedjelju u Peterancu nedaleko Koprivnice pod utjecajem alkohola od 2,22 promila izazvao prometnu nesreću.

>> UHIĆEN JE Mrtav pijan autom prešao na suprotnu prometnu traku i zaletio se u drugi auto

Tijekom pojačanog nadzora prometa, izvršen je nadzor 48 mladih vozača. Mladi vozači su počinili 11 prometnih prekršaja, od čega pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, zaključuju u policiji.

zatvori