Snimio Valentino Štefanek.
Dosadašnji predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota i u narednom četverogodišnjem razdoblju obnašat će ovu dužnost.

Odlučeno je tako na unutarstranačkim izborima za predsjednika i potpredsjednike koji su održani ove nedjelje. Na 25 biračkih mjesta u Koprivničko-križevačkoj županiji pravo glasa imalo je 5.095 članova i članica HDZ-a, a to je pravo u ovom izbornom unutarstranačkom krugu iskoristilo 1.115 članova i članica.

Sobota je zahvalio članicama i članovima na iskazanom povjerenju i prilici da u još jednom mandatu, zajedno sa svojim timom, vodi HDZ u Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Pred nama su još i izborne skupštine za članove i članice Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, a po završetku unutarstranačkih izbora, u Predsjedništvo naše stranke kooptirat ćemo još i dva iznimno uspješna dugogodišnja naša načelnika: Sinišu Pavlovića, načelnika Općine Kloštar Podravski koji će i dalje obnašati dužnost političkog tajnika te Mirka Peroka, načelnika Općine Virje, koji će biti rizničar. To je još jedan dokaz da vodimo brigu o ravnomjernoj zastupljenosti cijele Koprivničko-križevačke županije, a podsjećam kako je naš Županijski odbor do sada bio jedan od većih na razini Hrvatske te će tako biti i u narednom četverogodišnjem mandatu – rekao je Sobota.

Spomenimo da su za potpredsjednike izabrani Vlado Bakšaj, Damir Felak, Stjepan Milinković i Franjo Poljak.

Dodajmo da će ciklus unutarstranačkih izbora završiti Županijskom izbornom skupštinom, koja se prema rokovima održavanja unutarstranačkih izbora, mora održati do 5. prosinca.

Kada je riječ o izborima za općinske i gradske čelnike organizacija HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji, iz tajništva poručuju da će gradske organizacije HDZ-a u narednom mandatu voditi Ratimir Ljubić u Koprivnici, Mato Devčić u Križevcima i Rajko Gašparić u Đurđevcu.

Općinsku organizaciju HDZ-a u Drnju vodit će Igor Lovrek, u Đelekovcu Marina Mihalec, u Ferdinandovcu Branko Patačko, u Goli Marijan Lukčin, Jadranko Jambrec vodit će općinsku stranačku organizaciju u Gornjoj Rijeci dok će u Hlebinama predsjednica biti Božica Trnski. Darko Sobota vodit će općinski HDZ u Kalinovcu, Mateja Jež Rogelj OO HDZ Kalnik, Siniša Pavlović OO Kloštar Podravski, Dražen Papac OO Koprivnički Bregi, a Barbara Blazic OO Koprivnički Ivanec. Igor Horvat naredne četiri godine bit će predsjednik općinske organizacije Legrad, Bernard Gregurić OO Molve, Ivan Mičurin OO Novigrad Podravski, Katarina Kozarić Šabarić OO Novo Virje, Krešimir Matijašić OO Peteranec, Marko Derežić OO Podravske Sesvete, Zvonimir Fajfarić OO Rasinja, Vlado Bakšaj OO Sokolovac, Krešimir Habijanec OO Sveti Ivan Žabno, Franjo Poljak OO Sveti Petar Orehovec te Davor Čižmešinkin bit će predsjednik OO Virje.