Petak, 19. travnja 2024.

U koprivničkoj knjižnici gostovat će istraživački novinar i pisac Drago Hedl

Istraživački novinar i pisac Drago Hedl gostovat će u srijedu u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Kako je to poručio Petar Lukačić, viši knjižničar i voditelj Odjela za odrasle, Hedl će gostovati u 18 sati, a povodom predstavljanja nove televizijske serije Šutnja utemeljene na trilogiji njegovih kriminalističkih romana.

– Kao istraživački novinar Hedl je prije 12 godina kroz seriju članaka razotkrio i objavio kako se u Domu za djecu i mladež Osijek godinama događa maloljetnička prostitucija. Osječki makroi su političkim i gospodarskim moćnicima podvodili djevojčice u dobi od 14 godina, a kad je to javno razotkriveno i svi se mediji tjednima o tom skandalu raspisali – te se 2009. godine nije se dogodilo ništa. Hedl je zločin detaljnije opisao u svojim kriminalističkim romanima “Izborna šutnja”, “Ispovjedna tajna” i “Kijevska piletina” koji su rado čitani među članovima koprivničke knjižnice – objasnio je Lukačić.

Redatelji Dalibor Matanić i Vuk Ršumović s istim su se žarom i emocijom za dosezanje pravde za djevojčice, a po Hedlovoj kriminalističkoj trilogiji baziranoj na stvarnim događajima, prihvatili snimanja spomenute serije čije će prve epizode biti prikazane ujesen, zaključio je Lukačić.

Spomenimo da je zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti mailom na [email protected] ili telefonom na 048/622-363.

zatvori