Četvrtak, 25. travnja 2024.

U Kloštru Podravskom počela provedba druge faze programa Zaželi

Udruga žena Kloštar Podravski u suradnji s Općinom Kloštar Podravski organizirala je početnu konferenciju programa Zaželi-faza II projekta Ženska ruka pomoći, Udruge žena Kloštar Podravski, UP.02.1.1.13.0460.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao upravljačko tijelo, Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao posredničko tijelo druge razine i Udruga žena Kloštar Podravski 21. lipnja 2021. godine sklopili su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 1.852.000 kuna. Projekt se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Prijavitelj projekta Ženske ruke pomoći UP.02.1.1.13.0460 je Udruga žena Kloštar Podravski u partnerstvu s Općinom Kloštar Podravski i s obveznim partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Planirane projektne aktivnosti se provode u razdoblju od 16 mjeseci, dok je 20 nezaposlenih žena ciljne skupine zaposleno na 12 mjeseci. Zaposlene žene će skrbiti o 120 krajnjih starijih i nemoćnih osoba. U sklopu projekta 20 će žena biti osposobljeno za poslove gerontodomaćice te pružati pomoć i podršku u kućanstvu, od dostave namirnica i lijekova, pomoći u pripremi obroka do održavanja čistoće stambenog prostora, pomoći kod osobne higijene, socijalne integracije i pružanja psihosocijalne podrške.

– Projekt smo pokrenuli prije dvije i pol godine u sklopu programa Zaželi i kako je to bio pun pogodak kroz drugu fazu nastavljamo njegovo provođenje – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Izvor fotografije i teksta Podravski list

zatvori