Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SJAJNE VIJESTI Obrtničkoj školi Koprivnica odobren novi projekt mobilnosti

Obrtničkoj školi Koprivnica ove je godine odobren 13. projekt mobilnosti u vrijednosti od oko 1,2 milijuna kuna.

Poručuju to iz škole i dodaju kako projekt uključuje mobilnost 39 učenika i pet nastavnika koji će ukupno provesti više od 800 dana na stručnom osposobljavanju ili usavršavanju.

Kako govore, odobreni projekt do sada je najvredniji školski projekt.

– S obzirom na to da je prošlogodišnji projekt zbog epidemiološke situacije produljen, ove školske godine spajamo dva projekta i biramo najbolje učenike iz gotovo svih zanimanja u trećim razredima, pa čak i u drugim i četvrtim razredima te na mobilnost možemo poslati ukupno 70 učenika. Budući da u jednoj generaciji imamo oko 150 učenika, može se reći da možemo poslati više od 50 posto jedne generacije na mobilnost – objašnjavaju u školi.

Dodaju da novim projektom škola radi na realizaciji strategije internacionalizacije kojom želi još više proširiti postojeća partnerstva sa školama u inozemstvu te uz njihovu pomoć omogućiti učenicima i nastavnicima usavršavanje i osposobljavanje na najmoderniji način.

– Ove nas godine u sklopu dva projekta čekaju učeničke mobilnosti u području građevine, strojarstva, elektrotehnike, računalstva, prehrane i ugostiteljstva te mobilnost učenika s teškoćama u razvoju. Nastavničke mobilnosti uključuju osam nastavnika u području ugostiteljstva, prehrane, računalstva, elektrotehnike i strojarstva. Mobilnosti sudionicima omogućuju jačanje životnih, socijalnih i jezičnih vještina i, naravno, još važnije, pružaju mogućnost rada na novim tehnologijama te razna iskustva koja nisu dostupna u matičnoj školi – nastavljaju.

Spomenimo da je školovanje u inozemstvu već postalo dio rada škole budući da je 2021. godine dobila priznanje Europske unije u obliku Erasmus+ akreditacije u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

– Prijava za ovu akreditaciju bila je logičan nastavak rada nakon završetka razdoblja u kojem smo bili nositelji Povelje u strukovnom obrazovanju. Akreditacijom nam je priznat kvalitetan rad na projektima i osigurano financiranje te fleksibilnost u realizaciji Erasmus plana. Time smo postali najdugoročniji nositelji priznanja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te jedna od 20 strukovnih škola nositeljica akreditacije u Hrvatskoj – ističu.

Dodajmo da škola od 14. do 16. listopada u povodu Erasmus dana organizira razne edukacije.

Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
Izvor: Obrtnička škola Koprivnica
zatvori