Četvrtak, 25. travnja 2024.

SJAJAN REZULTAT Lana Nogić osvojila srebro na Prvenstvu Balkana u Grčkoj

Članica Hrvačkog kluba Podravka Lana Nogić osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Balkana koje je održano u Grčkoj.

Kako su izvijestili iz kluba, Nogić se borila u pet teških borbi u kategoriji do 57 kilograma.

– Započela je dobro i uvjereno pobjedom protiv predstavnice Grčke Peridiki. Nakon toga je uslijedio poraz od druge grčke predstavnice Ampelidou da bi na kraju grupnu fazu završila pobjedom protiv makedonske predstavnice Nedelovske. S ovim omjerom od dvije pobjede i jednim porazom završila je na drugom mjestu u grupi A što je dovodi do polufinala protiv prvoplasirane iz grupe B – poručili su iz kluba.

U polufinalnoj borbi pobijedila je predstavnicu Srbije Petrović i tako si osigurala finalnu borbu odnosno revanš protiv Grkinje Ampelidou. Nažalost, i ovog je puta Grkinja pokazala nešto malo više staloženosti i tehnike, dodali su iz kluba. Nogić je tako izgubila bodove i završila svoj nastup na odličnom drugom mjestu.

>> Koprivnička hrvačica Lana Nogić s reprezentacijom otputovala u Grčku

Dodajmo da su i ostale članice hrvatske ženske reprezentacije ostvarile odlične rezultate. U kategoriji do 61 kilograma Ludbrežanka Sandra Besek zauzela je sjajno prvo mjesto, dok je njezina sestra Marta u kategoriji do 65 kilograma bila treća. U istoj kategoriji drugo mjesto pripalo je Gii Kastelan, dok je Milla Anđelić u kategoriji do 69 kilograma osvojila treće mjesto.

U ekipnom poretku od trinaest zemalja reprezentacija Hrvatske smjestila se na treće mjesto iza Bugarske koja je bila druga te Grčke koja je zauzela prvo mjesto.

– Kadetkinjama slijedi dan odmora, no već sutra ćemo saznati nove parove za drugo natjecanje odnosno Prvenstvo Mediterana koje kreće u subotu – zaključili su iz kluba.

Izvor: Hrvački klub Podravka (Facebook)
zatvori