Subota, 20. travnja 2024.

Pranjić uoči ogleda s Brestom: Želimo biti čvrsti u obrani, možemo doći do pozitivnog rezultata

Rukometašice Podravka Vegete u sklopu četvrtog kola DELO EHF Lige prvakinja ove subote u Francuskoj očekuje ogled s Brestom.

Iz kluba poručuju kako je tim povodom održana i konferencija za medije na kojoj je trener Antonio Pranjić, koji će nakon otkaza Nevenu Hrupecu klub voditi do daljnjega, kazao nešto više o zdravstvenom stanju igračica.

>> Neven Hrupec smijenjen nakon šokantnog poraza od Lokomotive

– U utorak smo odradili prvi zajednički trening nakon reprezentativnih okupljanja. Ozlijeđena je Nikolina Zadravec koja čeka pregled u ponedjeljak i najvjerojatnije će biti operirana. Na nju prema prognozama nećemo moći računati sigurno mjesec dana. U Brest idemo s jednim desnim krilom Anom Turk koja će podnijeti sav teret te pozicije. Larissa Kalaus nije išla u Osijek jer je pri povratku iz reprezentacije imala zdravstvenih problema, radi se o malo jačoj prehladi, no sada je dobro. Večeras će odraditi prvi trening s ekipom i ide s nama na gostovanje. Mi smo jučer odradili i gostovanje u Osijeku s kojim smo zadovoljni, iako je u drugom poluvremenu bio vidljiv manji pad. U Koprivnicu smo stigli u 1:30, a ujutro smo već odradili taktički trening koji ćemo nadopuniti s popodnevnim, a sutra rano ujutro krećemo na put – rekao je i zaključio kako ekipa u Francusku neće ići s bijelom zastavicom.

>> FOTO Podravka Vegeta uvjerljiva protiv Osijeka

Foto: Ivan Brkić / Izvor: RK Podravka Vegeta

Spomenuo je i kako je Brest moćna ekipa koja na svim pozicijama ima odlične igračice.

– Veliku snagu daje im lijeva vanjska igračica i francuska reprezentativka Niakate, a tu je i odlična vratarka Toft. Njih dvije kad imaju svoj dan mogu pobijediti svakog. Mi idemo u Brest dati sve od sebe i gledat ćemo na našu igru. Želimo biti čvrsti u obrani, mislim da smo ih dobro izanalizirali i da možemo pružiti dobru igru te pokušati doći do pozitivnog rezultata – naglasio je.

Podravkašica Ana Turk dodala je kako momčad ništa ne smije izbaciti iz takta.

– Imali smo svega nekoliko treninga nakon Team Weeka. Atmosfera je dobra, ali se još uvijek prilagođavamo novonastaloj situaciji, ali svakako to ne smije i neće utjecati na naše zalaganje i trud. Dat ćemo sve od sebe u subotu – spomenula je.

Foto: Ivan Brkić / Izvor: RK Podravka Vegeta

O subotnjem ogledu je nekoliko riječi rekla i rukometašica Korina Karlovčan.

– To je jedno od težih gostovanja, ali znamo da ćemo dati sve od sebe i boriti se – otkrila je.

Foto: Ivan Brkić / Izvor: RK Podravka Vegeta

Spomenimo da će utakmicu suditi bugarski sudački par Georgi Doychinov i Yulian Goretsov, a delegat EHF-a će biti Ferdinand Ferry Van der iz Nizozemske.

>> FOTO Podravka Vegeta pred domaćom publikom svladala Budućnost

Podsjetimo, francuski Brest trenutno je šestoplasirana momčad skupine A s dva boda u dosadašnja tri odigrana kola, kao i Podravka Vegeta koja je u prvom kolu upisala prve bodove u elitnom natjecanju protiv Budućnosti.

zatvori