Srijeda, 24. travnja 2024.

NASTUP U VARAŽDINU Mladi atletičari Koprivnice prvi u ukupnom poretku

Članovi Atletskog kluba Koprivnica postigli su odlične rezultate u subotu u Varaždinu na pojedinačnom prvenstvu HALS-a za limače i limačice te mlađe kadete i kadetkinje.

Iz kluba poručuju kako je Dora Lovrinović nastupila na 60 metara za mlađe kadetkinje i osvojila treće mjesto s osobnim rekordom, dok su u istoj kategoriji još nastupile Zara Rupčić i Melani Vrbnjak.

– Tija Požgaj je u skoku u dalj za limačice u kategoriji 2011. godišta osvojila četvrto mjesto. U bacanju vorteksa za limačice u kategoriji 2011. godišta nastupila je Lucija Veh i osvojila srebro, a Iva Mikulec broncu. Kod limača je Matej Požgaj bacao vorteks u kategoriji 2012. godište i završio drugi, dok je Petar Slavinić u kategoriji 2010. godišta bio prvi – nastavljaju.

U utrci na 60 metara za mlađe kadete nastupili su Tino Korošec, Luka Kolonić, Luka Kvaternik i Lukas Petrić. Limačica Ella Sever je trčala 100 metara u kategoriji 2012. godišta i osvojila šesto mjesto, a Tija Požgaj je u istoj disciplini u kategoriji 2011. godišta završila treća, dok je još trčala i Iva Mikulec.

– Limač Petar Slavinić je trčao na 100 metara u kategoriji 2010. godišta i osvojio šesto mjesto, dok su u istoj disciplini u kategoriji 2012. godišta nastupili i Leni Novak i Matej Požgaj. U utrci na 200 metara s preponama za mlađe kadetkinje nastupile su Ivana Cenko koja je bila četvrta, a trčala je i Dora Lovrinović. Luka Kvaternik je u istoj disciplini za mlađe kadete završio na trećem brončanom mjestu. Na 600 metara za mlađe kadetkinje nastupila je Matea Cenko – dodaju.

Lukas Petrić kod mlađih kadeta još je bacao kuglu i završio na četvrtom mjestu, Zara Štefanić je nastupila na 400 metara za limačice u kategoriji 2012. godišta i osvojila treće mjesto, a treća je bila i Ivana Cenko u bacanju vorteksa za mlađe kadetkinje.

– U štafetnoj utrci četiri puta 100 metara za limačice Ella Sever, Lucija Veh, Iva Mikulec i Tija Požgaj osvojile su šesto mjesto. U štafetnoj utrci četiri puta 200 metara za mlađe kadetkinje u sastavu nastupile su Matea Cenko, Melani Vrbnjak, Zara Rupčić i Ivana Cenko i osvojile peto mjesto. U štafetnoj utrci četiri puta 200 metara za mlađe kadete u sastavu Tino Korošec, Luka Kolonić, Lukas Petrić i Luka Kvaternik završili su drugi – spominju u klubu.

Sveukupno je tako osvojeno 10 medalja – jedna zlatna, tri srebrne i šest brončanih.

– U ukupnom plasmanu klubova HALS-a u kategoriji mlađih kadeta Atletski klub Koprivnica je osvojio pehar za prvo mjesto. U sveukupnom plasmanu klubova HALS-a za mlađe kadete i mlađe kadetkinje klub je osvojio veliki pehar za prvo mjesto – zaključuju.

zatvori