Izvor: kckzz.hr
Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela, šesti ovogodišnji, održan je u prostorijama Županijske uprave.

Iz Službe ureda župana poručili su da su na kolegiju osim Darka Korena, koprivničko-križevačkog župana, sudjelovali i njegov zamjenik Ratimir Ljubić te pročelnice i pročelnici upravnih tijela.

Na kolegiju je bila riječ o pripremi materijala za četvrtu sjednicu Županijske skupštine, kao i o pripremi izmjena i dopuna Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2021. te izradi Proračuna za 2022. i projekcije za 2023. i 2024. godinu. Pročelnici su župana izvijestili i o aktualnostima i dinamici provođenja planiranih projekata te ostalim aktivnosti u svojim upravnim odjelima.

Na kraju kolegija župan se osvrnuo i na trenutno epidemiološko stanje na području županije te pozvao na povećan oprez i pridržavanja epidemioloških mjera i preporuka.

– Svjedočimo značajnom porastu broja novozaraženih osoba koronavirusom, kako na području naše županije tako i na prostoru cijele države. Potrebno je biti odgovoran i brinuti o svojem, ali i zdravlju drugih te stoga ponovo apeliram na sve naše sugrađane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i uputa koje su osmišljene kako bi prebrodili ovu zdravstvenu krizu i smanjili pritisak na zdravstveni sustav – naglasio je župan.

Dodao je da su nebrojeno puta već ponovili te da će iznova ponoviti da je cijepljenje najučinkovitiji alat u borbi protiv koronavirusa.

– Pozivam sve da se cijepe, županijski stožer tijekom listopada provodi akcije cijepljenja na punktovima u našim gradovima, važno je iskoristiti mogućnost koja nam se pruža kako bi zaštitili sebe, svoje obitelji, ali i sve ostale s kojima smo u svakodnevnom kontaktu – poručio je župan te pozvao i sve službenike Županijske uprave te stranke koje dolaze u zgradu Županije da poštuju epidemiološke mjere i zdravstvene protokole kako bi se spriječila potencijalna opasnost širenja koronavirusa.