Petak, 29. ožujka 2024.

Goran Šafarek u koprivničkoj knjižnici danas predstavlja knjigu o našim ljepotama: Cilj je popularizirati hrvatsku prirodu

Poznati hrvatski biolog i Koprivničanac Goran Šafarek u Knjižnici i čitaonici Fran Galović danas će predstaviti svoju knjigu “Divlja priroda Hrvatske”.

Predstavljanje, ali i popularno predavanje o čudesima hrvatske prirode na rasporedu su u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu, a kako nam je to rekao i sam Šafarek, riječ je o knjizi baziranoj na velikim fotografijama i kraćim tekstovima.

– Knjiga se tiče cjelokupne prirode Hrvatske – od širokih panonskih rijeka s njihovim poplavnim područjima poput Kopačkog rita, gorskih područja poput Gorskog kotara i Velebita pa sve do Jadranskog mora i podmorja – istaknuo je.

Šafarek je dodao kako je cilj knjige popularizirati prirodu, ali i jedinstvenu prirodu Hrvatske.

– Svi znamo za Plitvička jezera i Velebit, no naša je priroda nevjerojatno vrijedna – zadnjih godina brojne svjetske televizijske kuće htjele bi raditi reportaže o našoj prirodi, no i mi sami jako malo znamo što sve imamo. Želio sam prikazati prirodne vrijednosti na ljudima prihvatljiv način – zaključio je.

Spomenimo da je zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori