Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Konstituirano županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova

Održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije kojoj je predsjedala predsjednica Verica Rupčić.

Sjednici je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je naglasio važnost rada Povjerenstva uz osvrt na dosadašnje rezultate i konkretna postignuća uz želju da se aktivnosti nastave, kako bi ovo tijelo kao i do sada bilo i dalje najaktivnije u državi.

Spomenimo da je na sjednici za zamjenika predsjednice jednoglasno izabran Mijo Bardek. Uz upoznavanje novih članica, donesen je Program rada za 2022. godinu, uz naglasak da će opseg i način provedbe planiranih aktivnosti uvelike ovisiti o situaciji i propisanim mjerama vezanima uz pandemiju COVID-19.

Dogovorene su i aktivnosti do kraja ove kalendarske godine. Tako će se uličnom akcijom obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u okviru 16 dana aktivizma te Međunarodni dan ljudskih prava. Također će se dogovoriti i provesti aktivnosti u okviru suradnje sa županijskom Ligom protiv raka.

zatvori