Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Vatrogasne snage uspješno odradile pokaznu vježbu

U koprivničkom prigradskom naselju Reka jučer je uspješno odrađena pokazna vatrogasna vježba operativnih snaga Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Kako je to poručila izvjestiteljica zajednice Sonja Markić, vježba je bila osmišljenja na način da su vatrogasne snage intervenirale uslijed jakog nevremena.

– Jak vjetar te grmljavina praćena velikom količinom kiše u kratkom vremenu uzrokovali su požar na objektu društvenog doma u kojem se nalazio domar. U cestovnom prometu bujica koja je nanijela veliku količinu mulja i blata uzrokovala je tešku prometnu nesreću u kojoj je vozač izgubio kontrolu nad vozilom te sletio s kolnika. Pritom je došlo do zapaljenja vozila, ali bez ljudskih žrtava jer je vozač na vrijeme napustio vozilo. Cestovna nesreća dogodila se kod željezničko-cestovnog prijelaza u blizini željezničke pruge Koprivnica – Zagreb – objasnila je.

Spomenimo da su u vježbi sudjelovali DVD Reka, DVD Koprivnica, DVD Starigrad, DVD Jagnjedovec (Vatrogasci Jagnjedovec), DVD Draganovec, DVD Bakovčica, DVD Željezničar, DVD Podravka, DVD Bilokalnik, DVD Domaji i Javna vatrogasna postrojba Koprivnica Policijske uprave koprivničko-križevačke, a vježbu je osmislio i vodio Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica.

zatvori