Petak, 19. travnja 2024.

FOTO U tjednu školskog doručka osnovnoškolci osmišljavali i pripremali zdrave napitke

Koprivnički osnovnoškolci ovog su tjedna učili o zdravom doručku.

Naime, Smutek – domaći kutek uključio se u projekt “Tjedan školskog doručka” sa svojim radionicama u suradnji s Gradom Koprivnica, a inicijativu nacionalnog Tjedna školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo.

Iz Komunalca poručuju da je cilj kroz zabavne i djeci bliske aktivnosti popularizirati naviku svakodnevnog doručka i uključivanja voća i povrća u svakodnevni jelovnik.

Tako su učenici prvog razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski na Gradskoj tržnici imali priliku naučiti kako kombinirati namirnice za smoothie. Uz pomoć mališana pripremljeni su voćni i povrtni napitci u raznim kombinacijama, a odabrani su najbolji recepti za zdravlje u čaši i doručak pun vitamina.

Voditeljica Smuteka Mihaela Jušić, pokazala je učenicima Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce da zdrav obrok može biti jako ukusan, a učenici su sami birali koje će namirnice pomiješati u smoothie. Dok je mlađi uzrast kazao da je smoothie od borovnice najbolji, oni malo stariji odlučili su da je smoothie s ananasom najbolja kombinacija.

Kako napraviti zdravi doručak u čaši koji može zamijeniti cijeli obrok koji može pružiti sve potrebne nutrijente za nastavak dana, učili su i prvašići Osnovne škole Braća Radić i Osnovne škole Đuro Ester.

– Nastala su i kreativna imena kao Zelenko, Sjajni smutek, Superior, Bananko te je svaki smoothie bio poseban po boji, mirisu i okusu – zaključuju u Komunalcu.

zatvori