Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U Podravskom suncu predstavljeno patronažno vozilo koje će služiti za ranu intervenciju

U centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce danas je stiglo novo vozilo kupljeno od prikupljenih donacija, a koje će služiti za program rane intervencije.

Ravnateljica Radmila Popović tom je prilikom istaknula da su radosni što će vozilo koristiti u patronažnom radu.

– Uslugu rane intervencije, za koju će služiti automobil, pokrenuli smo 2020. godine. Provodila se dijelom kroz patronažni oblik u kojem smo koristili automobil u najmu, a dijelom kroz savjetovalište te u senzornoj sobi. Donacijama smo osigurali kupnju novog automobila. Kada je riječ o programu rane intervencije, veliki je naglasak upravo na patronažnom radu i zbog toga nam je automobil toliko važan – rekla je Popović i zahvalila donatorima.

Kako izgleda jedan dan na terenu, objasnila je je Anja Holeček.

– Nakon što pripremimo materijale za rad, utrpamo sve u automobil i krećemo na teren. Dolazimo u obitelj korisnika. Izvadimo sve materijale, malo popričamo što je novo i što se dogodilo od zadnjeg susreta te počinjemo s radom prema konkretnim ciljevima za svako dijete. Kad smo gotovi s jednim terenom, odlazimo na drugi i nakon toga vraćamo se u Podravsko sunce. Ispunimo svu potrebnu papirologiju i čekamo djecu i roditelje u savjetovalištu – naglasila je.

Važnost rane intervencije prepoznao je i Grad Koprivnica, a što je potvrdila i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i najavila da je Gradska uprava pripremila značaja povećanja ulaganja u programe rane intervencije pa su tako osigurana sredstva za dodatna zapošljavanja.

– U planu nam je zaposliti još logopeda i psihologa. Zapravo jako malo gradova u Hrvatskoj provodi programe rane intervencije. Stručnjaci su nam rekli da je to izrazito važno kako bi se djeca koja imaju određene teškoće mogla što prije rehabilitirati i što bolje prilagoditi, uključiti i osposobiti za normalno funkcioniranje – rekla je Ostriž.

Jedan od donatora je i tvrtka Vemo trade, a Natalija Sučić kazala je da su ovom donacijom kao firma još jednom pokazali ozbiljno shvaćanje važnosti društveno odgovornog ponašanja i rada.

zatvori