Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo zabio u zadnjim minutama za remi u Šibeniku

Nogometaši Slaven Belupa u sklopu 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige remizirali su na gostovanju kod Šibenika.

Rezultat je na kraju susreta tako bio 1:1, a kako poručuju iz kluba, pogodak za Farmaceute postigao je Kvržić.

– Trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Parackog, Božića, Hlevnjaka i Grgića, a u odnosu na utakmicu s Osijekom napravio je pet zamjena u prvoj momčadi. Od prve minute istrčali su Marina, Hadžić, Monjac, Brković i Laušić – ističu u klubu.

Dodaju kako je domaćin prvi zaprijetio. U 11. minuti Jakoliš je snažno pucao iskosa s lijeve strane, ali je stativa spasila gol Slavenaša. Šibenik je u vodstvo došao u 23. minuti iz, kako napominju u klubu, sumnjivog kaznenog udarca kojeg je realizirao Jakoliš. Do kraja poluvremena Farmaceuti su prijetili putem Laušića i Monjca, no nisu uspjeli izjednačiti.

– Na startu drugog poluvremena vidjeli smo po jednu odličnu priliku na svakoj strani. Udarce Jakoliša i Brkovića sjajnim su reakcijama obranili Čović i Rogić. U 57. minuti Brković je pronašao Monjca centaršutom, no naš napadač se nije snašao ispred samog gola Šibenčana. Nekoliko minuta kasnije opasan pokušaj Kvržića ponovno je savršenom reakcijom obranio Rogić. Pravo je čudo što je promašila naša momčad nakon toga, a onda je u 83. minuti Kvržić zatresao mrežu glavom za 1:1 – nastavljaju.

Spomenimo da će se ove dvije momčadi međusobno ponovno susresti već u utorak i to u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmica će se na Šubićevcu igrati s početkom u 17:30.


22. listopad 2021. – 13. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Šibenik, Šubićevac

HNK Šibenik – NK Slaven Belupo 1:1 (1:0)

HNK ŠIBENIK: Rogić – Attys (od 72. Benić), Perić, Batarelo, Mina – Ćurić, Rak – Jakoliš A., Marin, Jakoliš M. – Delić (od 67. Balone). Trener: Alberto Rosas.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bogojević, Zirdum, van Bruggen, Soldo – Marina – Kvržić (od 90. Mlinarić), Laušić (od 88. Kocijan), Brković (od 67. Glavčić)- Hadžić (od 67. Zapata), Monjac (od 67. Krstanović). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Igor Pajač (Zelina), Vedran Đurak (Stupno), Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Goran Pečarić (Zagreb).

VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Igor Krmar (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Jakoliš 23′, 1:1 Kvržić 83′

Žuti karton: Perić 68′, Attys 72′ (Šibenik); Marina 22′, Monjac 63′, Soldo 77′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Šibenik); (Slaven Belupo)

zatvori