Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Pranjić uoči susreta s danskim Esbjergom: Ako želimo pozitivan rezultat, moramo pokazati savršeno izdanje

Rukometašice Podravka Vegete u sklopu petog kola DELO EHF Lige prvakinja ove subote ugošćuju momčad danskog Esbjerga.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaražija-Bepo, a na današnjoj konferenciji za medije najavili su ju trener Podravkašica Antonio Pranjić, vratarka Antonija Tucaković i kružna napadačica Iryna Stelmakh.

Pranjić se prije svega osvrnuo na subotnji poraz protiv francuskog Bresta.

– U utakmici protiv Bresta koštalo nas je prvo poluvrijeme, napravili smo veliki broj tehničkih pogrešaka. Imali smo 10 prodanih lopti, od toga osam njih direktno u ruke protivnicama koje su nas potom nemilo kažnjavale. U drugom poluvremenu smo nastavili s tehničkim pogreškama. Na postavljenu zonu smo izgledali dobro, no u nepostavljenoj fazi one su dominirale – istaknuo je Pranjić.

>> FOTO Rukometašice Podravke izgubile od francuskog Bresta u četvrtom kolu Lige prvakinja

U elitnom natjecanju sve ekipe kažnjavaju pogreške, a kako bi Podravkašice postigle pozitivan rezultat, moraju pokazati savršeno izdanje, nastavio je.

– Obavili smo razgovore na treninzima, dogovor je da moramo smanjiti broj tehničkih pogrešaka. Naučili smo nešto iz utakmice protiv Bresta, nadam se da ćemo to u narednim utakmicama pokazati – poručio je.

U momčadi ima i podosta problema po pitanju zdravstvenog stanja, no dobra je vijest kako će kapetanica Larissa Kalaus biti u konkurenciji za subotnju utakmicu. Na kraju krajeva, igrat će one igračice koje mogu pružiti maksimum, naglasio je Pranjić.

Po pitanju budućnosti Podravka Vegete u nastavku elitnog europskog natjecanja, Pranjić je odgovorio kako je potreban napredak.

– Dosad smo igrali s protivnicima koji su s budžetom iznad nas. Utakmicu prvog kola protiv Budućnosti smo morali dobiti, to je bio imperativ, a u ostalima igrati na razini iznad naših mogućnosti da bi došli do dobrih rezultata. Idemo dalje, pripremamo se za utakmice na kojima ćemo tražiti bodove, želimo pružiti maksimum i doći do pozitivnog rezultata. Ipak, treba biti realan i znati s kakvim ekipama igramo. Nadali smo se iznenađenju, to se još nije dogodilo, no to ne znači da u budućim utakmicama nećemo pobijediti velike protivnike. Ima šanse i nade, moramo se trgnuti ako želimo proći grupu – zaključio je Pranjić.

>> FOTO Podravka Vegeta pred domaćom publikom svladala Budućnost

Podravkašice Tucaković i Stelmakh još su jednom ukazale na pogreške protiv Bresta, ali i naglasile kako cijeli tjedan rade na tome da ih svedu na minimum. Što se tiče zbivanja izvan terena koja su mogla utjecati na psihičko stanje ekipe, Tucaković je kazala kako se time ne smiju opterećivati.

– Naš posao je igrati rukomet i dati sve od sebe, a ne baviti se sa stvarima izvan terena. Fokusiramo se na nadolazeće utakmice, dat ćemo sve od sebe i ostaviti srce na terenu – poručila je Tucaković i pozvala ljubitelje rukometa da se na tribinama pridruže Podravkašicama. To daje vjetar u leđa te je tada lakše odigrati utakmicu, zaključila je.

>> Neven Hrupec smijenjen nakon šokantnog poraza od Lokomotive

Spomenimo da će utakmicu u dvorani moći pratiti 400 gledatelja, a sudit će ju moldavski suci, dok će delegat EHF-a biti iz Slovenije.

zatvori