Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Pranjić nakon Esbjerga: U drugom poluvremenu Podravkašice su izgledale kao ekipa i nosila ih je pozitivna energija

Rukometašice Podravka Vegete jučer su odigrale peto kolo DELO Lige prvakinja na domaćem terenu protiv danskog Esbjerga koji je u napetoj završnici ipak slavio 26:27, poluvrijeme 9:15, a doslovno su nijanse presudile.

Iz kluba su poručili da je trener Antonio Pranjić pred sobom imao puno izazova. Nakon poraza od Bresta trebalo je motivirati ekipu koju je zadesio i niz ozljeda. Nije to izgledalo onako kako su planirali u prvom poluvremenu, ali drugih 30 minuta na teren je izašla nova ekipa koja je ostavila srce na terenu i pokazala svoj karakter i snagu.

– Igrali smo protiv ekipe koja je bila apsolutni favorit s pet bodova u grupnoj fazi. Ostaje žal zbog prvog poluvremena i početka koji nije izgledao dobro. Nismo funkcionirali ni u napadu ni u obrani, nedostajalo je agresivnosti, radili smo dosta tehničkih pogrešaka, a to je gošćama dalo priliku da naprave veću razliku koju smo kasnije morali stizati. Veći dio prvog poluvremena igrali smo s igračicom manje što nam je bio dodatni uteg – rekao je trener Pranjić.

Drugo je poluvrijeme bilo potpuna drugačija priča, a Podravkašice su uistinu dale sve od sebe i ispoštovale sve dogovoreno.

– Ono na što sam ponosan je drugo poluvrijeme. Dogovorili smo da moramo biti agresivniji i da se moramo ubrzati i to su cure pokazale. Izgledale su kao ekipa i nosila ih je jedna pozitivna energija koja nam je na kraju donijela to da smo došli u priliku da uzmemo bod ili da čak i dva boda ostavimo u Koprivnici – rekao je Pranjić i dodao kako i u budućim ogledima ovakva reakcija ekipe može donijeti neke nove prilike za pobjedu.

Dojmove nakon utakmice podijelila je i najbolja strijelkinja Dejana Milosavljević.

– Jako mi je drago da smo nakon zadnje dvije loše utakmice nakon kojih je bilo puno raznih reakcija ipak pokazale da imamo karakter i želju, ali i da možemo. Nadam se da smo sada premostile te trenutke u kojima smo padale i jako sam sretna i ponosna na svoju ekipu jer smo dale sve od sebe. Vjerujem da će i nama doći dani upisivanja pobjeda koje ćemo osigurati svojom dobrom igrom – kazala je.


ŠSD Josip Samaržija- Bepo. Gledatelji: 200 Suci: Igor Covalciuc i Alxei Covalciuc. Delegat EHF: Janko Požeženik

Podravka Vegeta: Tucaković, Dumanska; Turk 4, Kalaus 5, Karlovčan 1, Popović 1, Milošević, Milosavljević 7(4), Mugoša 2, Franušić 4, Šenvald 1, Ilyna, Milić 1. Trener: Antonio Pranjić

Team Esbjerg: Poulsen, Eckerle; Nielsen 3, Moller 3, Frafjord 2, Breistol 8, Turkoglu 1, Jorgensen 1, Solberg 4, Eckerle, Jensen 5, Ingstad. Trener: Jesper Jensen.

Sedmerci: Podravka Vegeta 4/4/Esbjerg 6/6

Isključenja: Podravka Vegeta 8 min (Šenvald 2+2, Milić 2+2)/Esbjerg 6min(Turkoglu, Jorgensen, Jensen)

zatvori