Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Podravkašice uvjerljive protiv Bjelovara

Rukometašice Podravka Vegete jučer su uvjerljivo slavile na domaćem terenu protiv momčadi Bjelovara.

Iz kluba poručuju kako je susret odigran u sklopu šestog kola Prve hrvatske rukometne lige za žene te je rezultat bio 34:19, dok se na poluvrijeme otišlo sa 16:9.

– Vodile su cijelo prvo poluvrijeme Podravkine igračice najprije s dva do tri pogotka prednosti, a u 13. minuti Mugoša to povećava najprije na četiri, a nakon toga Milosavljević u 23. minuti povisuje prednost na plus pet. Podigle su ritam u nastavku prvog dijela Koprivničanke, a na plus sedam podiže Milošević. U prvom je poluvremenu najefikasnija u našim redovima bila Mugoša s četiri te Franušić s tri pogotka, ali sa 100-postotnom realizacijom – objašnjavaju u klubu.

U drugom poluvremenu Podravkašice u prve dvije minute odlaze najprije na devet golova razlike. Nakon toga Bjelovarčanke uspijevaju malo smanjiti zaostatak, no deset minuta prije kraja mlade kadetkinje i reprezentativke Strugar i Megerle unose energije u redove Podravke koja odlazi najprije na uvjerljivih +10, a do kraja i povisuje prednost, dodaju u klubu.

Zadovoljan igrom Podravkašica nakon susreta bio je trener Antonio Pranjić.

– Nismo mogli računati na neke igračice zbog zdravstvenih problema i ozljeda. Bazaliu ima problema s listom, Buljan s koljenom, a Zadravec je još od prije ozlijeđena. Kalaus iz preventivnih razloga nismo stavljali u igru, kao i Stelmakh koja još uvijek ima problema s leđima. Fokus je bio na obrani i ispravljanju nekih pogrešaka koje smo radili u zadnje vrijeme i zadovoljan sam kako su odigrale. Pohvalio bih mladu Megerle koja je još jednom pokazala da možemo itekako računati na nju, čestitke mladoj Lani Strugar na odličnom debiju – rekao je.

Sličnog stava bila je i Podravkašica Selena Milošević.

– Danas je cilj bio da sve cure igraju i da smanjimo broj tehničkih pogrešaka na minimum. Fokusiramo se na subotu te smo i tu uigravale neke akcije, ali što smo se dogovorile, to smo i izvršile – zaključila je.

Spomenimo da Podravka Vegeta u subotu na domaćem terenu Školsko sportske dvorane Josip-Samaržija Bepo u sklopu DELO EHF Lige prvakinja dočekuje danski Esbjerg.


ŠSD Josip Samaržija-Bepo. Gledatelji: 40 Suci: Vedrana Kolarek i Kristina Majpruz. Delegat: Miljenko Komerički.

Podravka Vegeta: Tucaković(6), Dumanska(6); Turk 1, Kalaus, Karlovčan 5 , Popović 3, Strugar 3, Milošević 6(3) , Milosavljević 2, Megerle 1, Mugoša 5, Franušić 5, Šenvald 2, Ilyna , Milić 1, Stelmakh. Trener: Antonio Pranjić.

Bjelovar: Turkalj, Pokopac(11);Nikšić 2, Pifar 3, Pratljačić 1, Jandrašić 3, Gavrić 5, Vojnović 1, Rajić 1, Vinković, Šarić,Kržak, Pavlović 3, Ravenščak, Krvaica. Trener: Dario Obran.

zatvori