Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Podravka Vegeta kod kuće pregazila Trogir

Rukometašice Podravka Vegete u prvoj su utakmici pod vodstvom novog trenera Gorana Mrđena na domaćem terenu svladale igračice Trogira 46:17.

Iz kluba su poručili da je utakmica igrana u sklopu osmog kola Prve hrvatske rukometne lige za žene.

– Uoči utakmice održana je mala svečanost koju je inicirao Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije. Predsjednik saveza naše županije Zlatko Blažeković uručio je priznanja mladim rukometašicama i nadama hrvatskog ženskog rukometa koje su pod vodstvom izbornika Nenada Smiljanca osvojile peto mjesto na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori što je ujedno i najbolji rezultat na ovakvim natjecanjima za tu kategoriju u posljednjih 20 godina. Plakete za iznimno sportsko postignuće primile su Nika Galinec, Lara Perić, Tena Megerle, Ema Balaško i trener Nenad Smiljanec i na tome im od srca čestitamo – istaknuli su u klubu.

Dodaju da su u jučerašnjem prvom sastavu nastupile dvije od ukupno četiri djevojke i da su se upisale u listu strijelaca.

– Odlično su krenule cure u utakmicu i vrlo brzo napravile veliku razliku, a sve do 18. minute nije uspjela postići pogodak ekipa iz Trogira i tada je bilo 14:0 u korist Podravkašica. Sve cure koje su danas dobile minute na terenu upisale u strijelce. Među njima i mlada Megerle koja je zabila dva te Strugar koja je zabila tri pogotka. U našim redovima najviše su pogodaka postigle krilne igračice Turk i Mugoša, svaka po devet pogodaka. Dobar dan na vratima imale su i sve tri vratarke Galinec, Dumanska i Tucaković – naglasili su u klubu.

Dodajmo da je u redovima gošći najefikasnija bila Tonković Mila-Laura s pet pogodaka.

– Mislim da smo prilike dobro iskoristile, u prvom poluvremenu smo igrale dobru obranu, a iako smo u drugom poluvremenu smanjili intenzitet bio je cilj da priliku dobiju i mlađe igračice te su tu priliku i opravdale – rekla je Dijana Mugoša nakon utakmice koja je čak devet puta zatresla protivničku mrežu.

Goran Mrđen, trener Podravka Vegete, nakon utakmice rekao je da je njegova ekipa puno kvalitetnija od gostujuće.

– U životu sam bio i na jednoj i na drugoj strani pa znam i kako je na onoj strani kad ti zabijaju golove. Mi sada trebamo samopouzdanje i moramo se vratiti. Cilj je bio da se vratimo kroz obranu, da se postavimo kao da je ispred nas Borussija i da na taj način tražimo odgovornost i sustav – rekao je trener.

Mrđen je aludirao na izazov koji slijedi u nedjelju.

– Borussia je odigrala nekoliko kvalitetnih utakmica, ali zasada djeluju dosta dobro u Ligi prvakinja. Imaju povredu golmanice pa su vratili Claru Voltering što znači da im je to jako bitno. U danima koji preostaju pokušat ćemo malo posložiti te što lakše podnijeti put i odigrati dobru utakmicu – zaključio je Mrđen.

Ekipa u Borussiju kreće u petak, a utakmica je na rasporedu u nedjelju u 14.00 sati. Prijenos će biti na 2. programu Arena Sport televizije.


Podravka Vegeta: Tucaković, Dumanska, Galinec; Turk 9, Kalaus, Karlovčan 1, Popović 4, Strugar 3, Milošević 2, Megerle 2, Mugoša 9, Franušić 4, Šenvald 3, Ilyna 2, Milić 2,Bazaliu 5. Trener: Goran Mrđen

Trogir ’58: Ćavar, Sesar 3, Cvijić, Odak, Gašpić, Pavković, Brajnov 1, Katić, Pavković, Kljaković Gašpić Ivka 4, Tomić 1, Kalajžić 2, Ćaleta, Piteša, Odak 1, Tonković 5. Trener: Ivan Mitar.

zatvori