Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu još jedan mandat potpredsjednika Hrvatske zajednice županija

Koprivničko-križevački župan Darko Koren ostaje na poziciji potpredsjednika Hrvatske zajednice županija.

Poručili su to iz zajednice i dodali kako je odluka donesena na današnjoj izbornoj skupštini.

– Članovi skupštine podržali su kandidaturu te za novog predsjednika izabrali Danijela Marušića, župana Brodsko-posavske županije – istaknuli su.

Marušić je tako istaknuo važnost međužupanijske suradnje, ali i suradnje s Vladom Republike Hrvatske.

– Redovni sastanci s premijerom Plenkovićem prinijeli su pozornosti sve aktualne izazove s kojima se susrećemo, bilo da se radi operativnim programima unutar Višegodišnjeg financijskog okvira Europske unije ili povjeravanju poslova ureda državne uprave. Intenzivno radimo na gorućem pitanju rješavanja javnog linijskog prijevoza, centrima za gospodarenje otpadom i rješavanju pitanja upravljanja nekretninama – rekao je Marušić.

Dodaju da se uzvanicima obratio i Koren koji je zahvalio na povjerenju te kazao kako vjeruje da će zajednica i dalje donositi važne odluke za dobrobit građana te kvalitetno surađivati s lokalnom, regionalnom i nacionalnom vlasti.

– Želja nam je da kroz fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju za koju se zalažemo od osnutka, vidimo promjene koje zagovaramo. Primjena načela supsidijarnosti i stvaranje društva po uzoru na mnoga europska, ostaju naš cilj kojemu težimo – istaknuo je.

Prisutnima se obratio i ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica koji je istaknuo važnost suradnje hrvatskih županija i Vlade.

– U Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija imenovani su svi župani i gradonačelnik Grada Zagreba, a Nadzorni odbor čine Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, te Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije. Skupštini je prisustvovao i Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije – zaključuju.

Dodajmo da je skupštinom predsjedao upravo župan Koren.

zatvori