Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO: KOPRIVNIČKA SPORTSKA POVIJEST Slaven Belupo za vrijeme Intertoto kupa

Slaven Belupo europsku afirmaciju stekao je kroz nekadašnji UEFA-in Intertoto kup, u kojem je dvaput stigao do polufinala.

U posljednjoj od pet sezona sudjelovanja, Farmaceuti su u prvom kolu s dvije pobjede od 1:0 eliminirali Dravu iz Ptuja, kasnije su prošli i rumunjsku Gloriju 1922 iz Bistrite, da bi se oprostili od natjecanja nakon dvoboja s Derpotivom iz La Corune.

Za domaću pobjedu protiv Drave pobrinuo se legendarni Marijo Dodik pogotkom u 82. minuti. Za Slaven su pod vodstvom trenera Branka Karačića igrali Lisjak – Crnac, Karabatić, Gal – Bošnjak (od 77. Jambrušić), Šomoci, Musa (od 74. Pejić), Kelemen, Višković – Vručina (od 59. Dodik) i Karabogdan.

Na fotografijama koje je snimio Marijan Sušenj u akciji su uhvaćeni Bojan Vrucina, Robert Lisjak, Pavo Crnac, Ivica Karabogdan, Igor Gal, Tomislav Kelemen, Dalibor Višković, Dejan Šomoci i Marijo Dodik.

Koprivnička sportska povijest


Izvještaj sa službene stranice Slaven Belupa:

Slaven Belupo pobijedio je momčad Drave iz Ptuja u prvoj utakmici prvog kola Intertoto kupa, odigranoj na Gradskom stadionu u Koprivnici. Strijelac jedinog pogotka bio je Marijo Dodik u 82. minuti.

Slaven Belupo je imao prvu priliku u šestoj minuti, kad je Karabogdan tukao iskosa s desne strane, ali je Dabanovič bio na mjestu. U 15. minuti Kelemen tuče s 25 metara, vratar Drave opet brani. U istoj minuti Karabogdan je pao u kaznenom prostoru gostiju, ali se švicarski sudac nije oglasio. Šomoci je u 29. minuti zaustavljen nakon solo-prodora, no slobodni udarac Muse s dvadesetak metara brani Dabanovič. U 42. minuti Gorinšek se našao u prigodi nakon pogreške naše obrane, ali je Karabatić pravovremeno reagirao i izbio loptu ispred napadača Drave. Šomoci u 42. minuti tuče iznad gola, a udarac Alibabiča glavom u 45. minuti brani Lisjak.

U nastavku je prvi tukao Vručina u 51. minuti, međutim lopta odlazi pokraj vratiju. Dvije minute kasnije Trenevski je uposlio Gorinšeka, čiji je slab pokušaj zaustavio Lisjak. Kelemen je odlično poslužio Karabogdana u 65. minuti, napadač Slavena pogađa mrežu, ali su suci označili zaleđe. U 73. je Karabogdan pokušao iz slobodnog udarca iskosa s desne strane, Danbanovič brani. U 82. minuti Višković je prošao dvojicu igrača na lijevoj strani i ubacio pred vrata, gdje je glavom tukao Jambrušić. Njegov udarac brani Dabanovič, a lopta dolazi do Dodika, koji iz blizine pogađa za 1:0. Nakon akcije Viškovića, Karabogdana i Dodika, Šomoci je imao dobru priliku, no s ruba šesnaesterca nije pogodio okvir gola.

zatvori