Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Rasinja uspješni na državnom vatrogasnom natjecanju

Na varaždinskom stadionu Sloboda 26. rujna održano je Osmo državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske na kojem su 203 odjeljenja i 2.030 natjecatelja odmjerili svoje snage u izvođenju vježbi s motornom štrcaljkom i štafetom.

Natjecanje, koje je organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica uz sudomaćinstvo Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, odvijalo se na osam natjecateljskih staza i tri staze za štafetnu utrku.

Na ponos Općine Rasinja i ovaj put vatrogastvo je bilo zastupljeno s natjecateljicama i natjecateljima iz DVD-a Rasinja.

– Veoma smo ponosni na njih, od 1996. godine kada je MA ekipa bila viceprvak države, uvijek smo bili zastupljeni s barem jednom ekipom na ovako velikom natjecanju. I ovaj puta u Varaždinu uz stroge epidemiološke mjere oko ulaska na stadion, uspjeli smo se predstaviti kao zlatna sredina. ŽA ekipa DVD-a Rasinja od ukupno 44 ekipe zauzela je 29. mjesto uz jednu ogromnu grešku koja nam je oduzela 13. mjesto na kraju. Druga ekipa DVD-a Rasinja, muški B, završila je svoje natjecanje sa srebrnom medaljom oko vrata te je od ukupno 51 ekipa zauzela 25. mjesto – ističu u Upravnom odboru DVD-a Rasinja.

Uz to zahvaljuju svim natjecateljima koji su nastupali u Varaždinu, a veliko hvala ide i za domaće navijače koji su zdušno navijali.

zatvori