Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Biciklist Branislav Buhić izvrstan na svjetskom prvenstvu u Sarajevu

Koprivničanac Branislav Buhić nastupio je na biciklističkoj utrci “UCI Gran Fondo World Championship” održanoj 10. listopada u Sarajevu i postigao odlične rezultate.

Buhić je vozio skraćenu rutu svjetskog prvenstva dužine 100 kilometara i 2.400 metara visinske razlike od Sarajeva putem Trebevića do cilja na Jahorini te je osvojio izvrsno 23. mjesto s vremenom od tri sata i 55 minuta.

– Bio je to svjetski biciklistički događaj u olimpijskom gradu – istaknuo je Buhić.

Vremenski uvjeti bili su ekstremni, nastavio je, a bicikliste su pratili snijeg, kiša, led i magla.

– Zbog takvih uvjeta organizator je bio primoran skratiti stazu za 36 kilometara. Radi lošeg vremena nastupila su samo 543 natjecatelja iz 42 zemlje svijeta. Natjecatelji su prethodno morali ispuniti UCI norme i kvalificirati se na utrkama održanim po svim kontinentima – dodao je. Još je spomenuo kako je po takvom vremenu uspjeh bio završiti utrku i preživjeti hladnoću jer je više od 25 posto vozača odustalo, a neki natjecatelji iz južnih zemalja dobili su čak i hipotermiju.

Podsjetimo, Buhić je u kolovozu na kvalifikacijama osvojio četvrto mjesto te je nakon dobivene Wild Card pozivnice imao pravo nastupa.

>> FOTO Biciklist Branislav Buhić na kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo osvojio četvrto mjesto

Spomenimo da je Milan Mesić iz Biciklističkog kluba Rijeka osvojio 17. mjesto, Goran Gal iz Biciklističkog kluba Sloga Varaždin bio je 22., dok jedina domaća ženska predstavnica Matea Daliu iz Londona radi defekta nije uspjela završiti utrku.

zatvori