Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: BERBA MEDALJA HRVAČA PODRAVKE Lončarić po 16. put osvojio naslov državnog prvaka

Odlične rezultate postigli su natjecatelji Hrvačkog kluba Podravka pod vodstvom Saše Šprema na prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom koje je održano jučer u sportskoj dvorani Osnovne škole Marije Jurić Zagorke u Vrbovcu.

Iz kluba su poručili da je na natjecanju nastupilo 70 kadeta i 90 seniora iz 20 klubova, a koprivnički su se hrvači s natjecanja vratili sa zlatom, srebrom i dvije bronce.

– U prvom dijelu dana nastupili su seniori, a boje Podravke ovog puta branila su četiri hrvača. U kategoriji do 61 kilograma nastupio je Ivan Lončarić te je uz tri pobjede došao do novog naslova prvaka Hrvatske. Nakon dosta izbivanja iz hrvačke dvorane i natjecanja Domagoj Džanko nastupio je u kategoriji do 70 kilograma te se uz jednu pobjedu i dva poraza smjestio na sedmo mjesto. S istim omjerom pobjeda i poraza no za dvije stepenice više, odnosno na peto mjesto smjestio se Filip Verčević u kategoriji do 74 kilograma. Posljednji naš predstavnik u ovom uzrastu Alen Nogić uz samo jedan poraz ovog je puta ostao bez značajnijeg plasmana – istaknuli su u klubu.

Naglasili su da je nakon završetka natjecanja i podjele medalja za seniorski uzrast uslijedio nastup kadeta. Koprivnički klub u seniorskoj konkurenciji imao je šest predstavnika u četiri kategorije.

– U kategoriji do 60 kilograma nastupili su Borna Ljubić i Roman Balog. Borna je uz omjer od jedne pobjede i jednog poraza zauzeo treće mjesto dok je Roman uz samo jedan poraz ostao bez plasmana. Naš najuspješniji predstavnik ovog puta bio je Patrik Raknić u kategoriji do 71 kilograma. Patrik je ostvario tri odlične pobjede i poraz u finalu što mu je na kraju donijelo srebro. Kategorija do 80 kilograma imala je dva naša predstavnika, Ivana Adžagu i Josipa Benka, koji su ubilježili po jedan poraz te tako ostali bez plasmana. Karlo Mijatović u kategoriji do 92 kilograma i ovog puta je stigao do brončane medalje uz tri pobjede i dva poraza – naglasili su.

Kadeti Podravke ekipno su zauzeli solidno šesto mjesto od ukupno 20 ekipa. Potrebno je naglasiti da je šesto mjesto osvojeno s istim brojem bodova kao i Sesvetski Kraljevec koji je bio na peti i Metalac na četvrtom mjestu.

Dodajmo kako je Ivanu Lončariću ovo 16. osvojeni naslov prvaka Hrvatske. Lončarić u seniorskom uzrastu ima osam naslova, šest puta osvojio je naslov prvaka hrvatske grčko-rimskom stilom dok još dva puta do naslova je došao u slobodnom načinu hrvanja.

zatvori