Subota, 20. travnja 2024.

EUFORIJA NA APAŠU Slaven Belupo u napetoj završnici pobijedio Hajduk

Nogometaši Slaven Belupa u 14. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige svladali splitski Hajduk.

Iz kluba poručuju kako je na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek–Apaš rezultat bio 3:2, a pogotke su za Farmaceute postigli Laušić, Krstanović i Mlinarić.

Trener Zoran Zekić od prve je minute na teren poslao Čovića na golu. Zadnju liniju činili su Bogojević, van Bruggen, Zirdum i Soldo, a veznu Marina, Glavčić, Caimacov i Laušić. U vrhu napada zaigrali su Krstanović i Zapata.

– Naša je momčad na najbolji mogući način otvorila utakmicu. Već u trećoj minuti Zapata je spustio loptu za Laušića koji snažno tuče s 15-ak metara i pogađa drugi kut gola Kalinića za 1:0. U 22. minuti Zapata je oprobao svoj udarac s 30-ak metara. Bilo je jako blizu. Hajduk je prvi puta zaprijetio u 29. minuti kada je Fossati pucao iznad gola iz daljine. Pet minuta kasnije 2:0. Laušić je prekrasno uposlio Krstanovića koji mirno trese mrežu Hajduka sa sedam metara. Do kraja prvog poluvremena još je jednom zaprijetio Zapata, no rezultat se nije mijenjao – govore u klubu.

Za Hajduk je u 57. minuti Katić pokušao iz daljine, ali Čović je bio miran i siguran. Golman Farmaceuta obranio i udarac glavom Sahitija dvije minute kasnije. U 64. minuti Hajduk je smanjio rezultat. Livaja je postigao pogodak za 2:1. Mlinarić je odgovorio s druge strane, no s 20 metara je pucao iznad grede. Ono što mu tada nije pošlo za nogom, pošlo mu je u 84. minuti. Odlično je gađao i pogodio za 3:1, no gosti su se vratili samo dvije minute kasnije – Biuk je zabio za 3:2.

– U idućem kolu naša će momčad u Koprivnici ugostiti Goricu. Utakmica će se u petak igrati s početkom u 15 sati – zaključuju.


31. listopada 2021. – 14. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – HNK Hajduk 3:2 (2:0)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bogojević, Zirdum, van Bruggen, Soldo – Marina – Caimacov (od 78. Zvonarek), Laušić (od 78. Mlinarić), Glavčić (od 69. Bosec) – Krstanović (od 88. Utin), Zapata (od 88. Goda). Trener: Zoran Zekić.

HNK Hajduk: Kalinić – Lovrencitzs, Elez, Katić, Meljnjak – Fossati, Atanasov (od 60. Ćalušić) – Sahiti (od 60. Biuk), Livaja, Kačaniklić (od 72. Dimitrov) – Ljubičić (od 89. Diamantakos). Trener: Jens Gustafsson.

Suci: Fran Jović (Zagreb), Luka Pušić (Zagreb), Jerko Crnčić (Vrbovec), Patrik Kolarić (Čakovec).

VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Igor Krmar (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Laušić 3′, 2:0 Krstanović 34′, 2:1 Livaja 66′, 3:1 Mlinarić 84′, 3:2 Biuk 86′

Žuti karton: Krstanović 89′, Mlinarić 90′, Čović 90′ (Slaven Belupo); Fossati 37′, Katić 45′, Kačaniklić 64′ (Hajduk)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Hajduk)

zatvori