Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Dolijali mladi lopovi koji su harali Podravinom, jedan ima samo 15 godina

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 15-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručuju kako se sumnja da su osumnjičeni tijekom noći s utorka na srijedu u Vlaislavu nedaleko Koprivnice iz otvorene garaže ukrali osobni automobil u kojem su se nalazili rezervni ključevi.

– Vozilo je naknadno pronađeno u srijedu u jutarnjim satima na području Varaždinske županije i vraćeno je vlasniku – objašnjavaju.

>> POLICIJA U POTRAZI Jedan lopov ukrao auto, drugi bicikl

Uz to, sumnja se da je osumnjičeni 21-godišnjak 31. srpnja u vlaku na relaciji Zagreb-Koprivnica 57-godišnjaku ukrao mobitel i bankovnu karticu, a kojom je u više navrata podizao novac s bankomata i plaćao robu u trgovinama, oštetivši vlasnika za oko 13.000 kuna.

– Također, sumnja se da je osumnjičeni 15-godišnjak između 30. kolovoza i 6. rujna u Novigradu Podravskom nedaleko Koprivnice iz dvorišta ukrao bicikl, oštetivši 51-godišnjeg vlasnika za oko 2.000 kuna – dodaju koprivničko-križevački policajci.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, teške krađe na osobito drzak način, računalne prijevare i krađe prema osumnjičenicima će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori