Četvrtak, 25. travnja 2024.

Članovi županijskog Partnerskog vijeća usvojili nacrt Plana razvoja Koprivničko-križevačke županije

Članovi Partnerskog vijeća Koprivničko-križevačke županije koje je imenovano za razdoblje od 2021. do 2027. godine sastali su se jučer.

Podsjetimo, Partnersko vijeće je savjetodavno tijelo na razini Koprivničko-križevačke županije koje okuplja predstavnike privatnog, javnog i civilnog sektora te akademske zajednice s ciljem praćenja aktivnosti vezanih uz izradu, provedbu i praćenje provedbe plana razvoja naše županije za navedeno razdoblje, a sjednicom je predsjedao predsjednik Županijskog partnerskog vijeća koji je po funkciji predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije izvijestila je da nakon što je jednoglasno usvojen poslovnik o radu, razmatrao se nacrt Plana razvoja Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021-2027. godine. Prezentirala ga je voditeljica Odjela za strateško planiranje i regionalni razvoj u PORA-i Tihana Kraljić.

– Republika Hrvatska u okviru novog planskog i financijskog razdoblja EU 2021.-2027. ima na raspolaganju 25 milijardi eura, a za uspješno povlačenje i realizaciju tih sredstava bit će potrebno mnogo zajedničkog truda i rada svih dionika regionalnog razvoja kako bi se u našoj županiji realiziralo što više projekata. Pretpostavka za to je i Plan razvoja u kojem su kroz strateški razvojni okvir definira tri posebna cilja, 17 razvojnih prioriteta i 54 mjere i koji pokriva sva područja i dionike razvoja – istaknula je Kraljić.

Dodala je da se kroz realizaciju ciljeva, prioriteta i mjera Plana razvoja planiraju ostvariti razvojni pomaci i učinci koji će biti vidljivi i mjerljivi te doprinijeti poboljšanju kvalitete života svih stanovnika.

– Planirana su tri posebna cilja i to povezanija županija kružnog gospodarstva, socijalno osjetljiva županija te pametna i zelena županija – zaključila je Kraljić.
Spomenimo da je nakon prezentacije uslijedila rasprava nakon koje su članovi Partnerskog vijeća jednoglasno usvojili nacrt Plana razvoja Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021.-2027. godina.

Izvor: kckzz.hr
zatvori