Četvrtak, 26. svibnja 2022.

[3. HNL-SJEVER] Županijski derbi u Koprivnici, Radnik na gostovanju kod posljednje Virovitice

Novo kolo Treće hrvatske nogometne lige Sjever donosi nam susret predstavnika Koprivničko-križevačke županije, Koprivnice i Podravca.

Virovci su u posljednjem kolu kod kuće s uvjerljivih 3:0 svladali Viroviticu, dok su Zeleni pali u posljednjim minutama na teškom gostovanju kod Bjelovara. Podravac je na pet, Koprivnica na devet bodova. Domaći imaju niz problema s ozljedama i izostancima, neće biti Damira Jambrušića, Radotovića i Lovkovića te još nekih igrača pod znakom upitnika. Teške brige za trenera Tomu Čikovića, inače bivšeg igrača Podravca. Kod Virovaca neće biti Halavuka i Šumandla zbog tri javne opomene.

Križevački Radnik u prošlome je kolu s 2:0 kod kuće slavio protiv ludbreške Podravine. Naizgled glatka pobjeda, ali na terenu to baš i nije bilo tako. Istina, Križevčani su igrali u nešto oslabljenom sastavu, no upisali su vrijedna tri boda. Isti cilj imat će i ove subote kada će gostovati kod Virovitice, posljednje momčadi lige koja još ne zna za pobjedu i ima tek jedan bod.

Derbi kola igrat će se u Ždralovima gdje domaća Mladost dočekuje Polet iz Svetog Martina na Muri. Domaći su prvi, gosti treći – razlika je samo četiri boda.

Rudar dočekuje Bjelovar koji je u pozitivnom nizu, te se nada kako će iz Murskog Središća nositi puni plijen.

Podravina u Ludbregu dočekuje Papuk koji je u posljednjem kolu utrpao Varteksu šest komada. Gorak okus poraza iz Orahovice Bumbari će pokušati isprati protiv Međimurja.

Čakovčani su pak u posljednjem kolu upisali tešku pobjedu protiv Poleta rezultatom 1:0.