Petak, 29. ožujka 2024.

[3. HNL-SJEVER] Koprivnica kod kuće napada tri boda, Podravac i Radnik na gostovanjima

Pred nama je odigravanje osmog kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever.

Nakon prošlotjednog remija protiv Mladosti iz Ždralova kod kuće, Koprivnica je opet domaćin. Ove subote na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš gostuje Rudar iz Murskog Središća. Međimurska momčad u prvih je sedam kola osvojila tek tri boda te zauzima 10. poziciju na tablici. Zeleni su favoriti, ali to moraju dokazati na terenu i iskupiti se za ispadanje u Županijskom kupu koje se dogodilo u srijedu protiv Mladosti u Kloštru Podravskom.

>> [FOTO] ŽUPANIJSKI KUP Molvarci dobili Jembrovčane na penale, Podravac stisnuo petardu Rudaru, Koprivnica poražena u gostima

Ludbreška je Podravina također u tjednu posrnula u kupu kod županijskog prvoligaša, Drave iz Svetog Đurđa. Ujedno je to bio i povod za odlazak Velimira Špikića s mjesta trenera, a Nevenko Blagaj, dosadašnji trener golmana, bit će v.d. do pronalaska novog riješenja. Podravina kod kuće dočekuje Podravac koji ima jedan bod, isto kao i posljednja Virovitica. Podravac bi trebao biti kompletan, dok Ludbrežanima nedostaje njihov ponajbolji igrač Karlo Sambolec.

Križevački Radnik u prošlome je kolu kod kuće svladao Polet rezultatom 1:0. Time su Purgeri došli do 13. boda i pete pozicije, no samo ih dva boda dijele od prvog mjesta. Sada na “megdan” u Križevce dolazi odlični Varteks. Varaždinci su četvrti s 14 bodova i imaju najbolju obranu lige sa samo tri primljena gola. Kod Varteksa će nedostajati veznjak Nježić, dok će križevački napad standardno predvoditi ubojiti napad Nikolić-Dlesk.

Još jedna vrlo zanimljiva utakmica igrat će se u Ždralovima gdje druga Mladost dočekuje treće Međimurje.

Bjelovarčani gostuju u Virovitici gdje su u ulozi favorita, dok Polet dočekuje šesti Papuk koji zaostaje samo tri boda.


Raspored osmog kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori