Petak, 19. travnja 2024.

[3. HNL-SJEVER] Koprivnica gostuje u Bjelovaru, Podravac i Radnik traže bodove kod kuće

Pred nama je odigravanje osmog kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever.

Koprivnica je u nizu od četiri utakmice bez poraza u prvenstvu, u kojima je osvojila “tek” šest bodova. Kažemo tek šest, Zeleni su protiv Podravine primili gol u 89. minuti, dok protiv Rudara u posljednjem kolu nisu iskoristili igrača više skoro 30 minuta. Novi test imat će ove subote kod Bjelovara koji ne zna za poraz već pet kola. Otežavajuća okolnost za trenera Čikovića je ta što neće moći računati na Jambrušića i Lovkovića, dok su Radotović, Martinčić i Ježić pod znakom upitnika.

Ludbreška Podravina nakon smjene trenera Velimira Špikića kod kuće je testirala Podravac iz Virja. Promjena na klupi nije donijela pozitivan šok kod igrača te su plave bluze upisale samo neriješenih 2:2 s Virovcima. U ovome će kolu gostovati kod drugog predstavnika naše županije, Radnika iz Križevaca.

Purgeri su treći na tablici te su u posljednjem kolu slavili u baroknom gradu protiv Varteksa s 0:1. U pohodu na tri boda protiv Podravine Križevčani neće moći računati na usluge ponajboljeg igrača Gorana Dleska koji odrađuje akumulirane opomene.

Virovski Podravac kod kuće dočekuje Viroviticu. Bit će to derbi začelja. Domaćini su pretposljednji, dok su gosti posljednji. Jedni i drugi nakon osam kola još uvijek ne znaju za pobjedu. Hoće li se to promijeniti nakon ovoga kola, tek ćemo vidjeti.

Od ostalih susreta valja izdvojiti međimurski derbi koji će se igrati u Čakovcu. Međimurje na svom terenu dočekuje Polet koji je trenutačno vodeća momčad prvenstva.

Drugoplasirana ždralovska Mladost gostuje u Murskom Središću kod Rudara, a sedmoplasirani Papuk u Orahovici dočekuje Varteks.

Sve utakmice igraju su u subotu u 15 sati.


Raspored odigravanja Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori