Četvrtak, 25. travnja 2024.

[2. ŽNL] Kolo otvaraju Podravec i Omladinac, Bregovci odlaze na gostovanje Fugaplastu

Pred nama je osmo kolo Druge županijske nogometne lige.

Bregovska Mladost i dalje drži prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 18 bodova, dva više od drugoplasiranog Prugovca i pet više od trećeplasiranog Čvrsteca. Bregovci imaju najbolji napad uz Prekodravac, obje momčadi postigle su 22 pogotka u sedam susreta, što je više od tri pogotka po utakmici. Najbolju gol razliku trenutno ima drugoplasirani Prugovac koji je 15 golova u plusu. Prugovac ima i najbolju obranu lige, do sada su primili tek pet pogodaka.

Na drugom kraju prvenstvene ljestvice nalazi se Mičetinac koji ima uvjerljivo najlošiju statistiku. Osim što su posljednji na prvenstvenoj ljestvici, igrači Mičetinca postigli su najmanje pogodaka, svega pet, a primili su 21, što je najviše primljenih pogodaka u ligi. Posljednjeplasirana momčad ima i najlošiju gol razliku od čak minus 16 pogodaka. Mičetinac je i jedina momčad koja u sedam kola još uvijek nema ni jednu pobjedu, a ima tek dva osvojena boda, oba kod kuće i to u četvrtom kolu protiv Omladinca i u šestom kolu protiv Goška.

Priliku za prvu pobjedu ove sezone Mičetinac ima već u nedjelju kada na domaćem terenu dočekuje Gornju Rijeku koja se nalazi na 13. mjestu na prvenstvenoj ljestvici s tek dva boda više od nedjeljnog protivnika koji se nalazi na posljednjem mjestu.
Kolo dan ranije otvaraju Podravec i Omladinac utakmicom u Torčecu. Omladinac ove godine nije pokazao pretjerano lijepu igru što se moglo vidjeti i u nedjeljnoj utakmici kada je na domaćem terenu s 4:1 izgubio od Rudara iz Glogovca. Podravec također bilježi nekoliko lošijih rezultata posljednjih kola, izuzev prošlotjedne gostujuće utakmice u kojoj je s 4:1 svladao Sokol.

U nedjelju se osim spomenutog derbija začelja lige, igra još pet utakmica.

Bregovska Mladost odlazi na gostovanje kod Fugaplasta. Gosti u utakmicu ulaze kao izraziti favoriti te bi bilo koji rezultat, osim njihove pobjede, bio veliko iznenađenje.

Derbi kola igra se u Prugovcu gdje drugoj momčadi lige u goste dolazi najugodnije ovogodišnje iznenađenje Sokol iz Sokolovca. Sokol je u sedam utakmica sakupio 12 bodova te iako je došao iz nižeg ranga natjecanja, pokazao se kao vrlo kvalitetan protivnik.

Starigrad u nedjelju gostuje u Mokricama Miholečkim kod Hrvatskog bojovnika. Momčad Starigrada prošlog je tjedna s 2:0 svladala ekipu Gornje Rijeke, što joj je bila druga pobjeda za redom.

Rudar na domaćem terenu u Glogovcu dočekuje Čvrstec. Obje momčadi nalaze se u gornjem dijelu tablice te ih dijeli svega jedan bod.

U posljednjem susretu kola Prekodravac u prekodravskom derbiju dočekuje Gošk. Domaćini su veliki favoriti te će gosti jako teško doći do nekog većeg iznenađenja.


Raspored osmog kola Druge županijske nogometne lige: 

09.10.2021 15:00 Torčec NK Podravec – NK Omladinac
10.10.2021 14:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Starigrad
10.10.2021 15:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Gornja Rijeka
10.10.2021 15:00 Gola NK Fugaplast – NK Mladost Bregi
10.10.2021 15:00 Ždala NK Prekodravac – NK Gošk
10.10.2021 15:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Čvrstec
10.10.2021 15:00 Prugovac NK Prugovac – NK Sokol

zatvori