Subota, 20. travnja 2024.

[2. ŽNL] Bregovci protiv Podravca traže potvrdu jesenskog prvaka, Starigrad u derbiju kola dočekuje Prekodravac

Još su svega tri kola ostala od kraja jesenskog dijela prvenstva Druge županijske nogometne lige.

Stanje na prvenstvenoj ljestvici još je uvijek podložno promjenama, no gotovo je sigurno da će jesenski prvak biti Mladost iz Koprivničkih Bregi.

Bregovci su u 10 kola sakupili 27 bodova, što je sedam bodova više od Prugovca, odnosno Starigrada, koji se trenutno s 20 bodova nalaze na drugom i trećem mjestu na tablici te su im potrebna svega tri boda u tri susreta da osvoje jesenski dio prvenstva.

S druge pak strane, na posljednjem mjestu trenutno se nalazi Fugaplast koji ima svega pet bodova, na 13. mjestu je Mičetinac s tek jednim bodom više, dok je Gornja Rijeka koja je trenutno 12. u sezoni, sakupila sedam bodova.

Ovog vikenda na rasporedu je 11. kolo Druge županijske nogometne lige koje u subotu otvaraju Srarigrad i Prekodravac. Riječ je o derbiju kola u kojem će trenutno trećoj momčadi u goste doći četvrta momčad prvenstvene ljestvice. Ove dvije momčadi dijele svega dva boda, a velika prednost ipak je na strani domaćeg Starigrada. Upravo je Starigrad jedina momčad koja je uspjela uzeti bodove bregovskoj Mladosti i to sva tri u šestom kolu kad su na domaćem terenu slavili 5:2. To je momčadi Starigrada bila i prva pobjeda u nizu koji još uvijek nije prekinuti, a u kojem su sakupili pet pobjeda zaredom.

Kolo se nastavlja u nedjelju kada se utakmice igraju s početkom u 14 sati.

Mladost iz Koprivničkih Bregi na domaćem će terenu dočekati Podravec koji je u prošlom kolu tijesno izgubio na domaćem terenu od Goška. Ako Bregovci pobijede, matematički će osigurati naslov jesenskog prvaka lige.

U Herešinu Omladincu u goste dolazi uvijek neugodan Hrvatski bojovnik. Obje momčadi ove su godine imale nekoliko jako dobrih utakmica, no isto tako nekoliko puta su napravile neočekivane kikseve.

Trenutačno druga momčad na prvenstvenoj ljestvici, Prugovac, odlazi na gostovanje u Gotalovo kod Goška koji se nalazi na 11. mjestu sa isto toliko sakupljenih bodova. Iako igrači Goška imaju prednost domaćeg terena, kao favorit u susret ulazi momčad Prugovca koja je ove godine pokazala puno veću kvalitetu što su pokazali i rezultati.

Jedno on najugodnijih iznenađenja sezone, Sokol iz Sokolovca, odlazi na gostovanje vrlo neugodnom Čvrstecu. Koliko je domaćin neugodan pokazuje i veliko nedjeljno iznenađenje kada je Čvrstec na gostovanju u Prugovcu kod favoriziranog domaćina u utakmici prepunoj golova uspio izvući vrlo vrijedan bod.

Rudar iz Glogovca nakon prošlotjednog poraza od Mladosti iz Koprivničkih Bregi, gorak okus pokušat će isprati u Gornjoj Rijeci gdje ih dočekuje istoimeni domaćin.

U posljednjem susretu u derbiju začelja Mičetincu u goste dolazi Fugaplast.


Raspored i rezultati 11. kola Druge županijske nogometne lige:

30.10.2021 15:00 Starigrad NK Starigrad – NK Prekodravac
31.10.2021 14:00 Herešin NK Omladinac – NK Hrvatski bojovnik
31.10.2021 14:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Sokol
31.10.2021 14:00 Gotalovo NK Gošk – NK Prugovac
31.10.2021 14:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Podravec
31.10.2021 14:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Rudar (G)
31.10.2021 14:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Fugaplast

zatvori