Četvrtak, 25. travnja 2024.

[1. ŽNL] Slogi kod kuće prijeti prvi strijelac lige, Molvarci i Kunovčani na gostovanjima

U prošlome kolu Prve županijske nogometne lige nije bilo iznenađenja, favoriti su pobjeđivali, a gledatelji su mogli vidjeti kišu golova – u Svetom Ivanu Žabnu tako je palo čak 10 komada, u Drnju pet, a u Sigecu četiri.

Novo kolo donosi nam nove zanimljive susrete, no bez velikih derbija. Vodeća Mladost iz Molvi nakon sigurne domaće pobjede od 3:0 protiv Drave sada će u goste na noge Panoniji. Probuđeni Peterančani pobijedili su u prošlome kolu na gostovanju kod Močila s 0:2 te se tako dokopali pete pozicije.

Močilani će u nedjeljno jutro na gostovanje u Đelekovec. Nogometaši Osvita ne znaju za poraz već šest kola, ove sezone poraženi su samo u prvome kolu kod Sloge. Seriju će željeti nastaviti i na domaćem terenu te će Močilani teško do bodova.

Geografski susjedi Sloga i Bratstvo, susjedi su i na tablici. Oba kluba na svome kontu imaju 18 bodova, dok Kunovčani imaju malo bolju gol razliku zbog čega će u ovome kolu, barem na papiru, imati lakše zadatke. Kunovčani gostuju u Vojakovcu kod posljednje Viktorije te će sve osim njihove pobjede biti veliko iznenađenje.

Sloga u Ivancu dočekuje Kalinovac. Gosti su 10. s devet bodova, ali u svojim redovima imaju prvog topnika lige – Vjekoslava Belobrka, naravno. Beli je i pod stare dane nerješiva enigma za mnoge obrane, a do sada je zabio osam komada. Mogu li ga Ivančani ukrotiti, vidjet ćemo u nedjelju.

Miklinovčani će kod kuće u subotu dočekati Tomislav Radnik. Obje momčadi imaju po 10 bodova pa se očekuje zanimljiv susret.

U Novigradu Podravskom gostovat će drnjanski Tomislav koji je nanizao dvije pobjede te se priključuje gornjem domu tablice.

Posljednji susret igrat će se u Hlebinama, Lipa će dočekati Mladost iz Sigeca. Lipaši su sedmi, dok su Sigečani pretposljednji.


Raspored devetog kola Prve županijske nogometne lige:

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori