Utorak, 23. travnja 2024.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Na dnevnom redu 28 točaka, najvažnije one vezane uz proračun

Nakon lokalnih izbora koji su održani u svibnju ove godine, članice i članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije danas će se okupiti na prvoj radnoj sjednici.

Naime, sjednica koja je održana početkom srpnja bila je konstituirajuća s tek nekoliko tehničkih točaka, dok će ova današnja biti mnogo sadržajnija. Na dnevnom je redu 28 točaka, od čega i one najvažnije vezane uz proračun, rekao nam je predsjednik Županijske skupštine Damir Felak koji je na tom mjestu naslijedio Željka Pintara.

– Iako su sve točke dnevnog reda važne, ističe se Donošenje Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu i Donošenje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za I. polugodište 2021. godine – kazao je Felak.

Nastavno na točke koje se tiču sredstava Koprivničko-križevačke županije, na dnevnom su redu i razmatranja izvješća o radu drugih županijskih ustanova i organizacija poput Vatrogasne zajednice, PORE Regionalne razvojne agencije, Zavoda za prostorno uređenje, Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama te zdravstvenih ustanova – Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinu, Zavoda za javno zdravstvo te Ljekarne Koprivnica i Ljekarne Križevci. Isto tako, razmatrat će se izvješće o radu župana Darka Korena.

– Uz to, imamo točku koja se odnosi na izbor predsjednika, potpredsjednika i članova 10 odbora koji nisu izglasani na samoj konstituirajućoj sjednici, a morat ćemo donijeti i odluku o izmjeni članova pojedinih odbora koji su već konstituirani. Naime, dolazi do određenih promjena. Također, izabrat ćemo članice i članove Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, kao i Etičkog i Antikorupcijskog povjerenstva te Savjeta mladih – objasnio je Felak.

Felak je još istaknuo odluku o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka i nezavisnih članova izabranih u Županijsku skupštinu, kao i donošenje rješenja o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije.

Sjednica Županijske skupštine na kojoj će članice i članovi glasati elektroničkim putem održat će se danas s početkom u 16 sati u koprivničkom Domu mladih.

zatvori