Utorak, 19. ožujka 2024.
No menu items!

VIKEND REKORDERI S 2,6 promila vrludao automobilom koprivničkim ulicama

Policijski službenici u Podravini i Prigorju proteklog su vikenda imali pune ruke posla.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su sankcionirali 239 prometnih prekršaja. U policiji ističu da je najviše bilo prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, njih čak 107. Osim toga 36 puta uhvatili su Podravce i Prigorce u prekršaju nekorištenja sigurnosnog pojasa te su 22 puta zabilježili prekršaje upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Tijekom navedenog vremena zabilježeno je šest prometnih nesreća od čega su dvije bile s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe ozlijeđene. Jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, dok će se za dvije osobe kvalifikacija ozljeda znati po zaprimanju liječničke dokumentacije. Polovicu prometnih nesreća, odnosno njih tri, izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, dok je jednu prometnu nesreću izazvao mladi vozač.

>> Pijani mladić bez vozačke BMW-om naletio na djevojku, teško ju ozlijedio pa pobjegao

Na širem koprivničkom području, najveću zabilježenu brzinu postigao je vozač u Novigradskoj ulici u Virju gdje je upravljao automobilom 114 kilometara na sat na cesti gdje je ograničenje 60.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena tijekom vikenda na području Podravine i Prigorja bila je kod 49-godišnjaka kojeg je policija zatekla u subotu u 20:02 da vozi Vinodolskom ulicom u Koprivnici s 2,62 promila.

Iz policije ističu i 23-godišnjaka kojeg su u petak u 23:10 zaustavili na Varaždinskoj cesti u Koprivnici za vrijeme kada mu je vozačka dozvola zbog više od devet prikupljenih negativnih prekršajnih bodova rješenjem oduzeta i poništena. Mladić je vozio pod utjecajem alkohola od 2,01 promila.

U policiji dodaju da su tijekom vikenda obavili i nadzor 38 mladih vozača koji su počinili 11 prometnih prekršaja.

>> Pijani mladić krenuo autom na rikverc, završio u prometnom znaku i na triježnjenju u policiji

Jedan od njih bio je i 23-godišnjak koji je u petak u 18:50 na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici zatečen kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,42 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom radi nepropisne vožnje unazad.

zatvori