Četvrtak, 28. ožujka 2024.

VIKEND REKORDERI Mrtav pijan sjeo na bicikl, mladi vozač vozio pijan i drogiran

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici su na području Podravine i Prigorja zabilježili šest prometnih nesreća i 288 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručuju kako su u dvije nesreće dvije osobe ozlijeđene, a najčešći uzroci bili su nepropisno skretanje vozača automobila u kombinaciji s nepropisnim uključivanjem u promet vozača bicikala, kao i vožnja u koloni na nedovoljnoj udaljenosti.

Od 288 sankcioniranih prometnih prekršaja, njih 149 odnosilo se na prekoračenja brzina kretanja.

Po pitanju prebrze vožnje, u policiji ističu vozača koji se u nedjelju u 10:34 u Velikoj Mučni nedaleko Koprivnice automobilom kretao brzinom od 115 kilometara na sat, iako je na spomenutoj dionici ona ograničena na 60.

– Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju u 18:10 u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu nedaleko Koprivnice kod 55-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 3,19 promila vozio bicikl. Vozač je isključen iz daljnjeg prometovanja – nastavljaju u policiji.

Spominju i sankcioniranje 23-godišnjaka koji je u nedjelju u 00:10 U Dugoj ulici u Koprivnici vozio automobil pod utjecajem alkohola od 1,68 promila, pri čemu se nepropisno kretao i nije bio vezan.

– Testiran je preliminarnim uređajem za detekciju droga i došlo je do pozitivne reakcije na kokain, nakon čega se odbio podvrći uzimanju uzoraka krvi i urina radi vještačenja. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstava – zaključuju u policiji.

zatvori